Društvo

PANČEVO: Povodom Svetskog dana borbe protiv side, KOMPAS organizuje tribinu i žurku

Izvor: 
013info Sre, 23/11/2022 - 09:02Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side – KOMPAS i ove godine tradicionalno obeležava Prvi decembar - Svetski dan borbe protiv side. 

- Kako su različite vrste medija - uključujući televiziju, radio, internet portale, pa i najčešće korišćene društvene mreže, postali jedan od glavnih današnjih vidova komunikacije, tako su mediji postali i prostor u kojem se širenje dezinformacija ponekad dešava nesmetano. Ukoliko tip informacija koji se širi sadrži neistinite, nenaučne ili diskriminišuće podatke vezane za reproduktivno zdravlje i seksualno obrazovanje, možemo se susresti i s problemom preispitivanja samog Javnog zdravlja. Svetski dan borbe protiv side, kao dan od velikog značaja za samo Javno zdravlje, važan je podsetnik za javnost i ustanove da HIV nije nestao i da postoji i dalje vitalna potreba da se sakupe sredstva, podigne svest, pobede predrasude i poboljša obrazovanje, navodi se u saopštenju.

- Iz želje za podizanjem svesti o tome kako se teme poput HIV-a i side, reproduktivnog zdravlja i seksualnog obrazovanja obrađuju i prikazuju u različitim medijskim sadržajima, KOMPAS planira da organizuje tribinu edukativnog karaktera pod nazivom "AIDS Busters: Frekvencija vs Prevencija’’. Iako je Svetski dan borbe protiv side dobra prilika da šira javnost počne da priča o tome i da se znanje sprovede u akciju, ne smemo zaboraviti važnost jačanja svesti o HIV-u i tokom cele godine, dodaje se u saopštenju.

Mesto održavanja tribine je dvorana Apolo. Koncept tribine ide u korist tehnikama kojima se mladi mogu služiti u svrsi razlikovanja tačnih i netačnih informacija koje se tiču HIV-a i side, kao i adekvatnog izveštavanja o ovim temama. Trajanje tribine je od 18 časova, do 21 čas. Govornici će biti profesori, doktori i drugi stručnjaci iz ove oblasti.

Nakon organizovanja tribine kao glavnog događaja, KOMPAS s svojim edukatorima i edukatorkama planira da obeleži Prvodecembarsku kampanju "Semafor’’ žurkom s početkom u 21 čas, i trajanjem do jednog časa iza ponoći.
MarketingNajnovije vesti