• PANČEVO: Predstavnici udruženja razgovarali sa načelnikom odeljenja Sektora za vanredne situacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predstavnici Udruženja ,,Zeleni most” i ,,Pančevo nije rupa” u ponedeljak, 12. aprila, imali su sastanak sa načelnikom Sektora za vanredne situacije odeljenje u Pančevu, Nenadom Kalapišem.

    –  Razgovarali smo na temu zahteva koje smo istom odeljenju predali 18.03.2021. godine. Kroz razgovor smo zajedno došli do činjenice da ni sam načelnik nije bio upućen da se Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine pozvao upravo na Rešenje koje je on potpisao 25.01.2019. u delu primedbi koje su udrženja i gradjani poslali Pokrajinskom sekretarijatu, a koje su se ticale straha od mogućeg udesa na lokaciji bivše industrije stakla u Pančevu. Nedvosmisleno smo pitali načelnika Kalapiša da li bi on bio odgovoran ukoliko bi došlo do udesa na predmetnoj lokaciji, na šta je načelnik odgovorio da njemu nije jasno zašto njemu postavljamo to pitanje, rekao je predsednik Udruženja „Pančevo nije rupa“ Miša Sekulić.

    Sekulić dodaje da očekuje da Sektor za vanredne situacije odeljenje u Pančevu ili neka njihova viša istanca koordiniše komunikaciju sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nemanjom Ercegom koji je potpisao Rešenje sekretarijata, kako bi se ova nemušta situacija razrešila.

    – Nećemo odustati dok se ne izadje na čistac sa imenom i prezimenom odgovornog lica koje je obezvredilo opravdani strah gradjana Pančeva zbog skladišta mineralnog đubriva. Pozivamo načelnika Kalapiša da se potrudi da što pre dobije zvanično obrazloženje Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine zašto se isti pozivaju na rešenje koje je načelnik Kalapiš doneo kako bi odbacili kao neosnovane primedbe udruženja i građana Pančeva, a koje se tiču straha od mogućeg udesa na predmetnoj lokaciji. Ukoliko se utvrdi da je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine naveo na krivi put sve koji su podneli primedbu o strahu od mogućeg udesa, odgovorno lice mora snositi posledice. Klupko je počelo da se odmotava zato što građani plaćaju – građani pitaju, rekala je Sanja Marković iz „Zelenog mosta“.

     

    Predstavnici Udruženja ,,Zeleni most” i ,,Pančevo nije rupa” u ponedeljak, 12. aprila, imali su sastanak sa načelnikom Sektora za vanredne situacije odeljenje u Pančevu, Nenadom Kalapišem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]