Akcija DZ u Mikinoj školi Foto: DZ Pančevo
Društvo

PANČEVO: Preventivni centar Doma zdravlja organizovao još jednu akciju preventivnih pregleda

Izvor: 
013info Pet, 11/03/2022 - 15:20Preventivni centar Doma zdravlja Pančevo, organizovao je danas još jednu akciju preventivnih pregleda za zaposlene u Osnovnoj školi ,,Miroslav Mika Antić“.

Zaposleni koji su se odazvali akciji preventivnih pregleda, imali su priliku da bez čekanja i zakazivanja obave kompletan preventivni pregled koji podrazumeva osnovna antropometrijska merenja (težinu, visinu, procenu uhranjenosti), merenje šećera i holesterola u krvi i merenje krvnog pritiska. Sa svim nalazima upućeni su kod lekara, koji ih je na osnovu rezultata savetovao kako da koriguju ishranu i da primenjuju umerenu fizičku aktivnost, u cilju poboljšanja kvaliteta zdravlja. Zainteresovani su imali priliku da zakažu preventivni pregled dojki, ginekološki pregled i proveru gustine kostiju i rađen im je i skrining na depresiju. Takođe, imali su priliku da im se uradi ultrazvučna dijagnostika štitaste žlezde i da dobiju savete lekara.

Preventivni pregledi su značajni, jer je na ovaj način građanima olakšano da mogu da provere svoje zdravstveno stanje bez uputa i zakazivanja, u cilju poboljšanja kvaliteta zdravlja ili kako bi se lečenje započelo na vreme.

 

 
MarketingNajnovije vesti