facebook
Društvo

PANČEVO: Profesorka suspendovana zbog objava na FB

Pančevo, Čet, 12/10/2017 - 07:55
Vladimir Đoković

 

Početkom juna vd direktor srednje poljoprivredne škole “Josif Pančić” Goran Bimbašić pokrenuo je disciplinski postupak protiv Dragane Veselinović – Crnomarković koja je u ovoj školi zaposlena kao profesor veterinarske grupe predmeta. Kako je naveo Bimbašić u dokumentu kojim se pokreće disciplinski postupak profesorka je osumnjičena da je počinila “oblik psihičkog nasilja” nad koleginicom i to tako što je “na svom fejsbuk nalog postavljala  natpise „laži i neistine” o koleginici. Takođe vd direktor Bimbašić goni Draganu Veselinović – Crnomarković jer je i snimak sa školskog časa postavila na svoj FB nalog.

Osim uvida u FB nalog, direktor u ovom slučaju i displinski organ, predložio je i saslušanje niza svedoka - zaposlenih u školi. Krajem juna Bimbašić donosi dodatno rešenje, koji Draganu Veselinović – Crnomarković, privremeno udaljava sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Od tada ova profesorka je pod supenzijom koja sada traje duže od tri meseca.

Dragana Veselinović – Crnomarković nedavno je uputila prigovor Školskom odboru u kome traži da je škola izvesti o daljnjem angažovanju ili da joj se uruči otkaz ili “šta god već” odnosno da se definišu njena radna i sva druga prava kao i da se prava koja ima po zakonu poštuju. Kako navodi u ovom obraćanju suspenzija ne može trajati duže od tri meseca a taj rok je, tvrdi suspendovana profesorka, prošao. Ona upozorava da je tokom suspenzija radila na poziv direktora, kao i da je na osnovu dobijenog rešenja - koristila godišnji odmor. Čitava situacija oko displinskog postupka i suspenzije uticala je i na njeno zdravlje – tvrdi ova profesorka.

VD direktor Goran Bimbašić ljubazno je odbio da odgovara na pitanja o discplinskom postupku i suspenziji izrečenoj profesorki Dragani Veselinović – Crnomarković. Kako je objasnio kao direktor on vodi displinski postupak pa o njemu ne može da govori.

Suspendovana profesorka Crnomarković postupke direktora ocenjuje kao mobing jer je displinski goni i suspenduje bez razloga. Smatra da se ovakvim postupanjima direktora pokušavaju izmeniti uslovi pred konkurs za direktora škole.

Ova profesorka u školi “Josif Pančić” radi od 2012. godine. Zaposlena je u vreme kada je Bimbašić imao svoj prvi mandate direktora. U međuvremenu ova škola je imala još dva direktora, a Bimbašić je ponovo postao vd direktor u junu ove godine kada su pokrajinske vlasti u srednju poljoprivrednu školu “Josif Pančić” uvele privremene mere koje sprovode privremeni Školski odbor i privremeni vd direktor.

VD statusi direktora i privremene mere su vremenski ograničene pa se očekuje da u srednjoj poljoprivrednoj školi u Pančevu uskoro bude raspisan zvanični konkurs za direktora. 


MarketingNajnovije vesti