• PANČEVO: Rafinerci traže da im se vrati Ambulanta – očekuju podršku gradske vlasti u ubeđivanju Doma zdravlja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Sindikat NIS Rafinerije nafte zatražio je intervenciju vrha gradske vlasti kako bi se ponovo otvorila ambulanta u krugu Rafinerije. 
     
    Ambulanta koju su posedali lekar i medicinska sestra radila je od 1968. godine neprekidno u krugu Rafinerije, sve do zahuktavanja pandemije pa je prestala sa radom 8. marta, kažu iz sindikata.
     
    Onda je Domu zdravlja bilo neophodno i to ljudstvo, pa iako je bilo rečeno da će se sa slabljenjem pandemije oživeti rad rafinerijske ambulante to se nije dogodilo.
     
    Sindikat Rafinerije, kome je fabrička ambulanta bitna i zbog lečenja zaposlenih, ali pre svega zbog efikasne medicinske pomoći, i pratnje u slučaju povređivanja pokušao je razgovore sa rukovodstvom Doma zdravlja o oživljavanju rada Ambulante. 
     
    Posle neuspeha tih razgovora, zatraženi su razgovori sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem, i predsednikom Skupštine grada Tigranom Kišem.
     
    „Kako dosadašnji pokušaji nisu doveli do dogovora u vezi sa ponovnim otvaranjem Ambulante za radnike Rafinerije, Sindikat RNP je mišljenja da je u rešavanje ovog problema potrebno da se uključi sam osnivač, odnosno grad Pančevo, u čijoj je nadležnosti rad doma zdravlja na teritoriji grada. U molbi upućenoj osnivaču predočeno je veliko nezadovoljstvo radnika koji su po prvi put od otvaranja Rafinerije ostali bez mogućnosti da zdravstvenu zaštitu dobiju u krugu fabrike“, saopštio je Sindikat Rafinerije.
     
    Rafinerija je, kao deo Bloka Prerada, srce NIS-a. Zašto bi pančevački Dom zdravlja trajno odustao od pružanja usluga Doma zdravlja na lokaciji Rafinerije, nije do kraja izvesno. 
     
    O tome bi predstavnici ne samo sindikata RNP, nego i odgovarajućeg menadžmenta NIS-a, da razgovaraju sa gradskim čelnicima. Sasvim normalno je razgovarati i naći vin-vin rešenje. Kao uostalom što se već decenijama sarađuje, ne samo kroz program Zajednici zajedno, na šta su obe strane ponosne. 
     
     

    Sindikat NIS Rafinerije nafte zatražio je intervenciju vrha gradske vlasti kako bi se ponovo otvorila ambulanta u krugu Rafinerije. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]