Društvo

PANČEVO: Raspisan Javni poziv za programe iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja - do 250.000 po projektu

Izvor: 
013info Pon, 25/07/2022 - 10:29Grad Pančevo raspisao je Javni poziv za su/finansiranje projekata/programa iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2022. godinu

Kako je navedeno, predmet ovog Javnog poziva je Uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, a cilj  je ekonomski i socijalno jako ruralno stanovništvo kroz održivi razvoj poljoprivrede, diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti i unapređenje socijalnog razvoja u ruralnim sredinama.

Maksimalni iznos su/finansiranja po projektu/programu je 250.000,00 dinara.

Sredstva će biti korišćena za su/finansiranje projenata/programa čiji su efekti:

 • unapređenje poljoprivredne proizvodnje,
 • diverzifinacija nepoljoprivrednih aitivnosti iroz unapređenje domaće radinosti i svih vidova ruralnog turizma,
 • stvaranje osnove za povećanje dohotia ruralnog stanovništva,
 • unapređenje znanja, veština i umeća aktera u ruralnom razvoju,
 • povezivanje i umrežavanje zainteresovanih strana u ruralnom razvoju,
 • razmena isiustava i primena dobre praise,
 • podizanje eiološie svesti,
 • unapređenje zaštite i bezbednosti,
 • veća dostupnost kulturnim i socijalnim sadržajima,
 • unapređenje multiiulturizma i nacionalne tolerancije u ruralnim sredinama,
 • podizanje kapaciteta udruženja građana u ruralnim sredinama.

Sredstva se dodeljuju za projekte/programe koji će se realizovati najkasnije do 31.12.2022. godine. Izveštaji o realizaciji projekta/programa po Javnom pozivu za su/finansiranje projekata/programa iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja za grad Pančevo za 2022. godinu predaju se po okončanju projekta/programa a najkasnije do 31.01.2023.godine.

Rok za podnošenje prijave predloga projekta/programa na ovaj Javni poziv je 10 dana od dana objavljivanja.

Šta to predlagač treba da ispuni?

Predlagači koji žele da učestvuju na ovom javnom pozivu moraju da ispune neke uslove.

 

 • da su registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima („Službeni glasnik RS", br. 51/2009 , 99/2011 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) sa sedištem, odnosno organizacionom jedinicom na teritoriji grada Pančeva;
 • da su podnela godišnji izveštaj za prethodnu budžetsku godinu u skladu sa ugovorom o realizovanju projekta/programa su/finansiranog od strane grada Pančeva (ukoliko je udruženje bilo nosilac projekta/programa prethodne godine) i da je isti prihvaćen od strane Komisije za vrednovanje projekata/programa iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja za grad Pančevo za 2022. godinu;
 • da nisu podnela predlog projekta/programa u kom su predložene iste aktivnosti projekta/programa za su/finansiranje, odnosno da im nije odobren takav projekat/program, od nekog drugog fonda.

ladislava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, rekla je da je grad Pančevo izdvojio i ove godine četiri miliona dinara za javni poziv za udruženja iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja:

– Ove godine konkurs će trajati, odnosno javni poziv, 10 radnih dana. Od dokumentacije, neophodne da konkurišu, potrebno je da su registrovani u APR-u u skladu sa Zakonom o udruženjima, odnosno da im se sedište nalazi na teritoriji grada Pančeva. Zatim da su, ukoliko su kod nas prethodne godine konkurisali, opravdali sva budžetska sredstva i ono što je najvažnije, jeste da sa ovim programom, odnosno projektom, koji će biti finansiran ili sufinansiran, nisu dobili sredstva od strane nekog drugog fonda. To su udruženja građanja, udruženja poljoprivrednika, lovačka udruženja, udruženja golubara, sve ono što je registrovano kao udruženje građana ili iz oblasti poljoprivrede i šumarstva. Konkurs je oglašen danas. Trajaće deset kalendarskih dana i na sajtu Gradske uprave grada Pančeva, u delu javni pozivi/konkursi, takođe i u delu poljoprivreda, nalazi se neophodna dokumentacija. Kolege iz Sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj stoje na raspolaganju ukoliko imaju neke nedoumice i sa kojom dokumentacijom treba da konkurišu, na šta sve mogu da konkurišu, tu smo za svaki vid saradnje. U Uslužnom centru treba da predaju zatvorenu kovertu. Nakon tih deset dana komisija, koja je formirana, rangiraće svaki projekat i očekujemo veliki broj prijava. Prethodne godina 34 udruženja je konkurisalo i ostvarilo pravo. Ono što je važno i uglavnom svi pitaju, koliki iznos mogu da očekuju, maksimalni iznos po jednoj prijavi je do 250 hiljade dinara.
MarketingNajnovije vesti