Društvo

PANČEVO: Rebalansom novih 110 miliona za ATP, 6 miliona za suzbijanje komaraca

Izvor: 
Dragan Vukašinović Čet, 04/07/2019 - 09:05Gradsko veće Pančeva predložiće Skupštini drugi ovogodišnji rebalans budžeta kojim bi prihodi gradske kase od različitih vrsta poreza i taksa i iz drugih izvora trebalo da budu povećani za 204 miliona dinara.

Najviše novca iz rebalansa ići će na pomoć komunalnim preduzećima da bi mogla da završe ovu poslovnu godinu. Najviše će kao i uvek dobiti ATP koji može da očekuje 110 miliona dinara, za „Zelenilo“ je planirana subvencija od 40 miliona, a JKP „Mladost“ bi trebalo da dobije 30 miliona dinara. Za povećanje zarada zaposlenih u Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ biće dato 4,2 miliona dinara, a za suzbijanje komaraca dodatnih šest miliona dinara.

Gradsko veće će Skupšini Pančeva predložiti da se iz ovogodišnjeg budžeta briše planirani kredit od 300 miliona dinara kojim je trebalo da bude finasirana potpuna rekonstrukcija Gradskog parka. Predrag Živković, zamenik gradonačelnika je rekao kako su razlozi te promene „problemi tehničke prirode koje imamo u dogovoru sa ministarstvom finasija“, pa će ova investicija biti ostavljena za sledeću godinu.

Nakon rebalansa pančevački budžet iznosiće blizu 5,6 milijardi dinara. Odbornici će se o ovom predlogu izjasniti na skupštinskoj sednici koja bi trebalo da bude održana za nedelju dana, u utorak 9. jula.
MarketingNajnovije vesti