• PANČEVO: Solidarna pomoć za penzionere s najnižim primanjima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Korisnici penzija, čija visina ne prelazi iznos najniže penzije propisane članom 76. Stav 2. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, a koja iznosi 15.113,01 dinar, mogu ostvariti mogućnost dobijanja solidarne pomoći u vidu skromnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. 

    Raspoloživa sredstva namenjena za obezbeđivanje solidarne pomoći su raspoređena, u zavisnosti od broja penzionera, i za ove namene preneta Gradskom udruženju svih penzionera Pančeva koje je, na osnovu propisanih procedura, formiralo komisiju u čijoj nadležnosti je i realizaciji ove mere solidarne pomoći. Zainteresovani korisnici penzija imaju mogućnost da Gradskom udruženju svih penzionera Pančeva, koje se nalazi u ulici Dr Kasapinovća broj 12a, do 30.11.2020. godine podnesu prijavu uz poslednji ček od penzije, navodi se u saopštenju.

    Raspoloživi brojevi telefona za dodatne informacije u Gradskom udruženju svih penzionera su 060/3354795 i 013/353-595. 

    Pored toga Crveni krst Pančevo je na raspolaganju za svaku vrstu informacije i podrške putem brojeve 013/ 301-530 i 013/ 346-602. 

    Prilikom utvrđivanja rang liste za dodelu solidarane pomoći prednost će imati samohrani korisnik/ica ili korisnk/ica u višečlanom domaćinstvu u kome je jedini izvor prihoda penzija koja ne prelazi najniži iznos penzija, kao i navršene godine života korisnika/ice, odnosno prioritet će imati starija lica po godinama života, dodaje se u saopštenju.

    Korisnici penzija, čija visina ne prelazi iznos najniže penzije propisane članom 76. Stav 2. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, a koja iznosi 15.113,01 dinar, mogu ostvariti mogućnost dobijanja solidarne pomoći u vidu skromnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]