Gradski stadion Pančevo
Društvo

PANČEVO: Stadion u vlasništvu grada – atletska staza na proleće

Pančevo, Sre, 30/08/2017 - 13:35
Vladimir Đoković


 

 

Gradonačelnik Saša Pavlov i direktor republičke Direkcije za imovinu  Jovan Vorkapić svečano su danas potpisali dokument kojim su državne parcele na Gradskom stadionu u Pančevu postale vlasništvo Pančeva.  Obojica potpisnika uz zadovoljstvo načinom saradnje ocenili da je predavanje vlasništva Pančevu značajno za dalji razvoj ovog sportskog objekta koji bi uskoro trebalo da postane atletski stadion.

“Na ovaj način stvoreni su uslovi da počnemo izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu. Mi već sutra možemo da raspišemo javnu nabavku za građevinske radove za tartan stazu za atletiku. Sredstva su obezbeđena u gradskom budžetu za ovu godinu a nadam se da će nam vremenske prilike u građevinskoj sezoni ići na ruku. Uz podršku Ministarstva sporta i pokrajinskog sekretarijata za sport atletska staza bi mogla biti gotova već na proleće ili leto 2018. godine. Projekat smo već dobili kao donaciju Atletskog saveza Srbije” – istakao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Svečanu priliku Pavlog je iskoristio da naglasi da će kompleks Gradskog stadiona i dalje ostati samo namenjen sportu. Dalji planovi razvoja su da na tom prostoru bude izgrađen mini atletski stadion. Pančevački atletičari su i do sada bez tartanske staze imali odlične rezultate. Atletika je kraljica sportova i kao bazični sport značajna za razvoj zdravlja nacije.

Kako je Pavlov naglasio planovi razvoja Gradskog stadiona neće isključiti dosadašnje korisnike ovog prostora a uključiće nove sportske organizacije. Održavanje sportskog kompleks, od FK “Dinamo” koji je poslednjih godina puno učinio da se podigne standard objekata, preuzeće gradsko preduzeće “Mladost” koji održava gradske sportske terene. 
MarketingNajnovije vesti