• PANČEVO: Stiže još autobusa, novi sistem naplate karata, a nova autobuska stanica će ipak da sačeka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    „Pantransport”, koje uskoro zamenjuje gradskog prevoznika ATP, počeo je s nabavkom novog voznog parka, te je tako u Pančevo prekjuče stiglo prvih deset minibuseva „Iveko”, piše novosadski Dnevnik.

    Iz „Pantransporta“ najavljuju da će tokom sledeće nedelje stići će još 16 od preostalih 50 standardnih autobusa. 

    Svi autobusi će biti zelene boje.

    Nabavka autobusa je jedna od obaveza novog prevoznika, dok je druga izgradnja nove autobuske stanice na periferiji našeg grada.

    Kako su rekli iz Pantransporta za Dnevnik, gradnja nove stanice je odložena do daljnjeg, jer Grad Pančevo treba da obezbedi uslove koji zavise i od izgradnje određenih puteva koji su, pak, u nadležnosti države.

    – Dok ne izgradimo novu stanicu, koristićemo postojeću u Pančevu, a vozila su nam parkirana na biv­šem depou ATP-a – rekao je za Dnevnik direktor „Pantransporta” Radomir Vidojević.

    Novi prevoznik najavljuje novi, najsavremeni sistem naplate karata koji podrazumeva naručivanje i kupovinu preko interneta.

    Kako bi novi prevoznik mogao nesmetano da funkcioniše, potrebno je pronaći neophodan kadar, na čemu se radi od kraja februara kada je raspisan konkurs na koji se javilo oko 500 zainteresovanih. Među njima su i radnici još uvek aktuelnog ATP-a, ali se očekuje da će se neki, naročito oni koji su pred penzijom, pre odlučiti za otpremninu, rekao je za Dnevnik direktor ATP-a Bojan Bojanić.

    Direktor „Pantransporta” Radomir Vidojević je objasnio da su iz isključivo moralne obaveze posao najpre ponudili radnicima ATP-a, kao i da očekuju da će oko 70 odsto vozača odlučiti da pređe u novu firmu.

     

     

    „Pantransport”, koje uskoro zamenjuje gradskog prevoznika ATP, počeo je s nabavkom novog voznog parka, te je tako u Pančevo prekjuče stiglo prvih deset minibuseva „Iveko”.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo