• PANČEVO: Što veći plac to manji račun za iznošenje smeća

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    Gradsko veće predložilo je dopunu odluke o održavanju čistoće i upravljanju otpadom koje će pogodovati subjetima u privredi, obrazovanju i pijacama. Posle utvrđivanja površina preduzetnici koji se bave proizvodnjom, predškolske ustanove, škole i pijace imaće pravo da manje plaćaju.

    Ko koristi između 1000 i 5000 m2 plaćaće 80 odsto od važeće cene za usluge gradske JKP “Higijene”. Subjekti koji koriste između 5.000 i 10.000 m2 će plaćati 70 odsto od važeće cene, dok će oni čiji je poslovni prostor na površini većoj od 10.000 m2 plaćati 60 odsto cene.

    Pijace i predškolska ustanova i škole plaćaće samo 30 odsto od važeće cene na osnovu kojih račun izdaje Higijena.

    Novina koja privlači pažnju je da će Higijena posebne ugovore o naplati svojih usluga sačiniti sa pravnim licima koja koriste poslovni prostor čija je površina veća od 100.000 m2. Kao i sa pravnim licima koja su locirana u severnoj industrijskoj zoni, odnosno sa firmom koja se bavi proizvodnjom obnovljivih izvora energije. 

    Ove novine u gradskoj odluci razmatraće Skupština grada Pančeva.

    Ko koristi između 1000 i 5000 m2 plaćaće 80 odsto od važeće cene za usluge gradske JKP “Higijene”. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]