• PANČEVO: Sud vratio na posao Utvaše koji su letos dobili otkaz

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Osnovni sud u Pančevu poništio je rešenja o otkazu ugovora o radu koja je 10 radnika “Utva – avioindustrije” dobilo letos i tako ih praktično vratio na posao. Sud je rešenje o otkazu ugovora o radu zbog “prestanka potreba za radom usled organizacionih promena” ocenio kao nezakonita i obavezao “Utva – avioindustriju” da 10 radnika vrati na posao sa danom otpuštanja. Državni poslodavac je obavezan i da Utvaše vrati na radno mestu u skladu sa njihovom stručnom spremom i sposobnostima i da ih prijavi nadležnim organima socijalnog osiguranja.

    Ukupno 10 Utvaša podnelo je tri tužbe polovinom septembra po kojima je Osnovni sud prvostepene odluke doneo krajem oktobra. Presude su donete na osnovu priznanja tužene “Utva – avioindustrije”. Za sada su presude nepravosnažne.

    Ova grupa radnika Utve rešenja o otkazu ugovora o radu dobila je 23. jula pred kolektivni godišnji odmor u fabrici aviona. U grupi je bilo 14 radnika među kojima su i predsednik Samostalnog sindikata i više članova sindikalnog odbora u toj fabrici.

    Presudama Osnovnog suda u Pančevu “Utva – avioindustrija” je obavezana da nadoknadi i troškove sudskog postupka.

    “Utva –avioindustrija” posluje kao deo državne firme Jugoimport SDPR koja se bavi trgovinom naoružanjem.

    Osnovni sud u Pančevu poništio je rešenja o otkazu ugovora o radu koja je 10 radnika “Utva – avioindustrije” dobilo letos i tako ih praktično vratio na posao. Sud je rešenje o otkazu ugovora o radu zbog “prestanka potreba za radom usled organizacionih promena” ocenio kao nezakonita i obavezao “Utva – avioindustriju” da 10 radnika vrati na posao sa danom otpuštanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo