Foto: GU Pančevo
Društvo

PANČEVO: Svečano obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Izvor: 
013info Uto, 30/11/2021 - 14:09Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, u Gradskoj kući grada Pančeva, svečano je obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i 57 godina postojanja Saveza invalida rada Vojvodine, saopšteno je na sajtu grada.
 
Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, pozdravila je prisutne i poželela im dobrodošlicu u Gradsku upravu grada Pančeva:
 
- Iako je samo jedan dan u godini, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom simbolizuje akcije koje bi trebalo preduzimati svakodnevno kako bi se osnažio položaj osoba sa invaliditetom i kako bi im se osigurale inkluzija i ravnopravnost u društvu. Osobe sa invaliditetom se svakodnevno suočavaju sa diskriminacijom, siromaštvom, socijalnom isključenošću i nezaposlenošću, međutim, uprkos svim preprekama i teškim životnim situacijama, oni ne odustaju od borbe. Grad Pančevo, kao odgovorna lokalna samouprava, nastoji da različitim mehanizmima i merama doprinese još boljoj participaciji, ravnopravnijem položaju i punopravnijem učešću svih osoba sa invaliditetom u društvenom životu. Grad Pančevo, izdvajajući značajna sredstva u budžetu, kontinuirano pomaže udruženja osoba sa invaliditetom, hroničnim i teškim oboljenjima, ukupno 5 miliona dinara je izdvojeno za 14 projekata za udruženja osoba sa invaliditetom, hroničnim i teškim oboljenjima, sa ciljem poboljšanja kvaliteta pružanja usluga udruženja korisnicima. Važno je da znate da imate našu punu podršku, da su vam naša vrata uvek otvorena i da smo tu za vas.
 
Svečanom obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i 57 godina postojanja Saveza invalida rada Vojvodine, prisustvovali su Stana Svilarov, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine, Slobodan Stefanović, predsednik Saveza invalida rada Pančevo, Stevan Radišić, potpredsednik Saveza invalida rada Vojvodine, Julijana Stanisavljević, samostalna savetnica iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Marina Toman, načelnica Južnobanatskog okruga, Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao i predstavnici filijala PIO Fonda Pančevo i Zrenjanin i predstavnici Opštinskih organizacija invalida rada u Banatu, dok je Radovan Tvrdišić, potpredsednik Narodne skupštine Srbije, zbog nemogućnosti prisustva, poslao poruku svim učesnicima skupa.
 
 MarketingNajnovije vesti