• PANČEVO: Tradicionalna akcija Udruženja „Ljubimci“ – jedna kućica više, jedan život više

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U prethodnim godinama udruženje „Ljubimci” je u zimskom periodu organizovalo akcije pravljenja i postavljanja privremenih kućica za napuštene životinje. Sa ovom tradicijom prikupljanja sredstava za obezbeđivanje privremenih objekata za smeštaj uličnih pasa i mačaka biće nastavljeno ubuduće, jer Pančevo je jedan od retkih gradova u regionu koji je dozvolio postavljanje ovakvih kućica za napuštene pse i mačke na gradskim ulicama i javnim površinama.

    Isto tako, gradski program kontrole i smanjenja populacije napuštenih životinja propisuje privremenu metodu „uhvati – steriliši – vakciniši – pusti”, kojom se na dugoročan i human način pokušava pristupiti rešavanju ovog problema.

    Prema rečima predsednika „Ljubimaca”, Ivana Kurajova, na fotografiji se može videti jedan od brojnih četvoronožnih sugrađana – gradskih pasa koji se trude da opstanu i prežive iz godine u godinu.

    – Zahvaljujući humanim ljudima, starateljima i volonterima mnogi od njih imaju sreće i redovan obrok, osnovnu negu ili privremeni dom. Hajde zato da se zajedno potrudimo da još više njih ove zime dobije topli kutak u kojem će moći da prezimi i da se skloni od vremenskih nepogoda. Svako ko bude želeo, moći će da donira novac u narednih mesec dana na način na koji mu to najviše odgovara, a za koji će biti naručena jedna od kućica – najmanja 4.000 dinara, manja – 5.000, srednja – 6.000 i velika – 7.000 dinara. Može se svakako donirati i manja suma koja će se sabrati sa drugim donacijama kako bi se naručila jedna od kućica – navodi Kurajov.

    Kućice će biti postavljene na javnim površinama u dogovoru sa starateljima i onima koji brinu o uličnim životinjama, uz asistenciju pomenute organizacije oko prevoza i pribavljanja rešenja od nadležnog gradskog sekretarijata.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo