• Pančevo traži firmu za izradu projekta rekultivacije, sanacije i zatvaranja stare deponije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Grad Pančevo raspisao je tender za izradu projekta rekultivacije, sanacije i zatvaranja Stare deponije koja se nalazi na dva kilometra od centra grada.
     
    Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, sa početkom rada nove sanitarne deponije krajem 2015. godine trebalo je da prestane sa radom Stara deponija i nesanitarno odlaganje otpada na smetlišta u naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva.

    Stručne službe Grada Pančeva usvojile Prethodnu studije opravdanosti za projekat zatvaranja, sanacije i rekultivacije Stare deponije u Pančevu, koju je realizovala Regionalna razvojna agencija Južni Banat doo.

    Ovim projektnim zadatkom grad želi da obezbedi tehničku dokumentaciju za zatvaranje i potpunu sanaciju Stare deponije.

     
    Navodi se da je osnovni cilj celovita ekološka sanacija Stare deponije koja nepovoljno utičena površinske i podzemne vodotokove, ali i trajno eliminisanje neprijatnih mirisa u neposrednoj blizini gradskog jezgra.
     
    – Dugogodišnjim deponovanjem formirane su i značajne količine sekundarnih sirovina, koje imaju svoju upotrebnu vrednost, na tržištu sekundarnih sirovina i njihovo iskorišćenje je od velikog značaja za smanjenje troškova sanacije i rekultivacije – dodaje se u dokumentaciji.
     
    Površina deponije iznosi 13,5 hektara, a zapremina odloženog otpada iznosi oko 1.300.000 m3.
     
    Zadatak projektanta je, između ostalog, da definiše tehnologiju potpune sanacije remedijacije sa svim neophodnim operacijama izvođenja radova, proračuna mogućnost iskorišćenja sekundarnih sirovina sa lokaliteta napravi i predračun radova za završetak potpune sanacije deponije, piše eKapija.
     
    Rok za podnošenje prijava je 25. januar, za kada je zakazano i javno otvaranje ponuda.

    Grad Pančevo raspisao je tender za izradu projekta rekultivacije, sanacije i zatvaranja Stare deponije koja se nalazi na dva kilometra od centra grada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]