• PANČEVO: U bolnici se odnedavno ponovo operišu tumori dojke

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U OB Pančevo se odnedavno ponovo operišu tumori dojke.  Uspostavljena je saradnja sa Prim. dr Nevenom Jokićem sa Instituta za Onkologiju i Radiologiju Srbije koji u OB Pančevo radi navedene operacije uz pomoć mladih lekara OB Pančevo dr Denija Petra Ardeljana i dr Aleksandra Maričića, navodi se na sajtu bolnice.

    Takođe, ponovo je počela sa radom i ambulanta za dojku četvrtkom od 9 časova, ambulanta 3 specijalističkog centra OB Pančevo.

    Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena i najčešći uzrok smrti žena u zapadnom svetu. U Srbiji 26 odsto svih obolelih i 17,5 odsto žena umrlih zbog malignih tumora imaju dijagnozu karcinoma dojke. Svake godine registruje se oko 4.600 novootkrivenih slučajeva ove bolesti, a kod više od polovine njih, u trenutku otkrivanja, bolest je već u odmaklom stadijumu. Od raka dojke godišnje u Srbiji umre oko 1.600 žena.

    U OB Pančevo se odnedavno ponovo operišu tumori dojke. Uspostavljena je saradnja sa Prim. dr Nevenom Jokićem sa Instituta za Onkologiju i Radiologiju Srbije koji u OB Pančevo radi navedene operacije uz pomoć mladih lekara OB Pančevo dr Denija Petra Ardeljana i dr Aleksandra Maričića. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]