• PANČEVO: U muzeju održan kviz Panznanje. Pobedila ekipa „Matedo“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U petak, 22. oktobra, u Narodnom muzeju u Pančevu održan je kviz „Panznanje“.

    Srednjoškolci iz Pančeva takmičili su se u poznavanju pančevačke kulture i prošlosti. Prvo mesto osvojila je ekipa „Matedo“ koju čine Teodora Đorđević, Dobrica Banković i Majda Starčev. Drugo mesto osvojila je ekipa „Vajfert“, a treće mesto ekipa „Isidora Sekulić“.

    Najboljoj ekipi su uručene knjige, a tri najbolje ekipe dobile su nagradno putovanje u Vršac. Svim učesnicima uručene su zahvalnice.

    Kviz „Panznanje“ organizuje MC „Karika, umetnost, nauka“, RCT „Mihajlo Pupin“, Gradska biblioteka Pančevo i Narodni muzej Pančevo. Projekat su realizovali Nikola Koneski i Vanja Jekić, mentori i predavači u RCT „Mihajlo Pupin“, a kviz su vodile Sara Jerković, Tamara Kosijer i Kristina Kojić, master istoričarke.

     

    – Generalno sam zadovoljan s obzirom na to da je ovo prvi kviz. Mislim da će kviz dati prave rezultate u narednim godinama jer će učenici moći bolje da se pripreme sad kad znaju kako kviz izgleda, rekao nam je Nikola Koneski.

     

     

     

    U petak, 22. oktobra, u Narodnom muzeju u Pančevu održan je kviz „Panznanje“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]