Krv Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: U petak vanredna akcija prikupljanja krvi

Izvor: 
013info Pet, 30/10/2020 - 00:46

Vanredna Gradska akcija prikupljanja  krvi se organizuje  u petak 30.10.2020 u vremenu od 10:00 do 13:00 časovau ulici Vojvode Radomira Putnika ispred Galerije savremene umetnosti u Transfuziomobilu – moderno opremljenom  namenskom vozilu za prikupljanje krvi na terenu. 

Cilj Crvenog krsta Pančevo je da se preduprede nestašice krvi kao i da se povećaju zalihe krvi koje su trenutno na  minimumu.  Javnosti je poznato da su potrebe za  zalihama krvi povećane i zbog pandemije izazvane virusom Kovid 19. Pored toga pandemija je prouzrokovala i smanjenje broja davaoca krvi iz različitih razloga. Pre svega veliki broj ljudi trenutno posao obavlja od kuće, mladi srednjoškolskog uzrasta, koji prvi put postaju davaoci krvi sa navršenih 18 godina sada se u mnogo manjem broju odazivaju zbog nemogućnosti organizovanja akcija prikupljanja   krvi u srednjim školama. Trenutno su dodatno povećane i potrebe za zalihama krvi O+ i O- krvne grupe.

Akcija se realizuje uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti  Kovid 19.

 
MarketingNajnovije vesti