• PANČEVO: U ponedeljak vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zbog nestašica krvi u letnjim mesecima, Crveni krst Pančevo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizuje vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati u ponedeljak, 12. avgusta, od 09.00 do 13.00 časova, u namenskom vozilu Zavoda, koje će biti parkirano u Ulici Cara Dušana broj 7, ispred JKP „Grejanje”.

    Transfuziomobil je na terenu od jula ove godine i upravo je tu da sam proces prikupljanja krvi poboljša i olakša, ne samo da poveća mobilnost ekipa na terenu već i da omogući da se na jednom mestu krv prikupi, da se na licu mesta obradi, da se skladišti po najsavremenijim standardima i zatim na bezbedan način transportuje do centralne baze. Vozilo poseduje četiri stolice za davaoce, opremljeno je najsavremenijom opremom i davaocima pruža svu potrebnu udobnost prilikom davanja krvi. Kontinuirano održavanje akcija i obezbeđivanje stabilnih zaliha krvi posebno je važno tokom letnjeg perioda kada su zalihe krvi na minimumu, navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

    Podršku ovoj akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja.

    Sledeća redovna akcija će se održati kao i dosad, u sredu, 14. avgusta, od 09.00 do 12.00 časova, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo.

    Zbog nestašica krvi u letnjim mesecima, Crveni krst Pančevo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizuje vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati u ponedeljak, 12. avgusta, od 09.00 do 13.00 časova, u namenskom vozilu Zavoda, koji će biti parkiran u Ulici Cara Dušana broj 7, ispred JKP „Grejanje”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo