Svetski dan životinja u školi Mika Antić Foto: privatna arhiva
Društvo

PANČEVO: U školi "Mika Antić" učenici obeležili Svetski dan životinja

Izvor: 
D. J. Sre, 07/10/2020 - 11:23

Iako je rad škola uslovljen trenutnom situacijom, učenici OŠ ”Miroslav Antić Mika” nisu zaboravili da je 4. oktobar Svetski dan životinja. Učenice 6-3, Dejana Radović i Mia Drašković, su u ponedeljak, 5.oktobra, održale zanimljiv čas u odeljelju 1-4. Tema časa je bila odgovorno vlasništvo.

Najpre su svi zajedno pogledali animirani film na ovu važnu temu, a kasnije su starije drugarice pričale o sopstvenim iskustvima u polju zaštite životinja kao i o tome šta znači biti odgovoran vlasnik i ne samo ljubitelj, već i zaštitnik životinja.

Prvaci su pažljivo slušali i kasnije postavljali pitanja, a pred kraj časa su učestvovali u kvizu i kao nagradu za sjajno znanje koje su pokazali, dobili čokoladice.

Čas su realizovale učiteljica Jasmina Milanović i nastavnica nemačkog Dragana Jovanović, a obe su nastavnice za zaštitu životinja, koje su pohađale obuku u austrijskom gradu Gracu. Gosti su bile i direktorka škole Dragana Krstić, zamenica Zorana Lepedat, pedagog Radmila Kisić Novaković i psiholog Jasna Sladaković.

Iako je Svetski dan životinja samo jednom godišnje, učenici OŠ ”Miroslav Antić Mika” planiraju da se ovom temom bave 365 dana, a ovakve časove će imati prilike da slušaju i ostali učenici prvog razreda. 

 
MarketingNajnovije vesti