• PANČEVO: U Skupštini i o Beovozu – kada će ga opet biti?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na kraju sednice Skupštine Pančeva, odbornik Srpske radikalne stranke Petar Jojić postavio je odborničko pitanje o prevozu železnicom od Pančeva do Beograda.

    – Zašto Grad Pančevo nije zaključio sporazum sa Gradom Beogradom i Srbijavozom da se koristi Beovoz od Vojlovice do Beograda, pitao je Jojić.

    Pored pitanja, odbornik SRS je dao i obrazloženje.

    – Beovoz se sada koristi samo do Ovče, a poznato je da je 42 miliona evra obezbeđeno i dato iz kredita Rusije. Gospođa Mihajlović je meni dala odgovor na poslaničko pitanje da Pančevo nije zaključilo sporazum sa Srbijavozom. Informacija je poznata svima vama – između 10 i 12 hiljada građana Pančeva u toku dana upućeno je na Beograd. Putuju radnici, putuju učenici, putuju studenti, putuju penzioneri koji ostvaruju zdravstvenu zaštitu. To je veoma značajan problem. Pančevci sada moraju da plaćaju skoro duplo skuplju kartu kada se prevoze drugim sredstvima. Beovoz je bio sredstvom kojim su građani Pančeva brže i jeftinije stizali do Beograda. Predlažem gradskoj vlasti Pančeva da pod hitno, bez odlaganja, stupi u kontakt sa Gradom Beogradom i da se što pre uključi Beovoz, bio je detaljan Jojić.

    Gradonačelnik Stevanović je ispravio Jojića, rekavši mu da do Ovče ide BG voz, a ne Beovoz.

    – BG voz je deo integrisanog sistema unutar lokalne samouprave Grada Beograda i to je njihov lokalni prevoz. Ja ću vama postaviti pitanje da li Pančevo ima potrebu da napravi sličnu priču, da voz funkcioniše između Vojlovice i Pančevo Glavne stanice? Ja ne vidim da postoji. U vreme prethodnog gradonačelnika pokrenuti su razgovori sa Srbijavozom, razgovarano je sa Gradom Beogradom i došli smo do nekih zaključaka, do nekih predloga i iznećemo ih vrlo brzo u javnost. Mi, kao odgovorna lokalna samouprava, ćemo uraditi sve što je u interesu građana Pančeva, rekao je gradonačelnik Stevanović.

    Za govornicu je opet izašao Jojić, posle kraće polemike sa predsednikom Skupštine.

    – Kada će gradska vlasta da omogući građanima Pančeva da koriste Beovoz ili Pančevovoz ili BG voz od Pančeva do Beograda, preformulisao je pitanje vidno uznemiren Jojić.

    Gradonačelnik Stevanović je odgovorio.

    – BG voz je nešto što funkcioniše na teritoriji grada Beograda sa gradskim i prigradskim naseljima i služi kao izvršenje komunalne delatnosti prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju. Beovoz je prestao da saobraća 2010. godine. Ko je bio na čelu jednog i drugog grada? Ko je napravio tu štetu? Đilas i njegovi jurišnici. Mi danas radimo na tome da napravimo nešto što je korisno i funkcionalno za Grad Pančevo i u trenutno smo u pregovorima sa lokalnom samoupravom u Beogradu i sa ljudima iz Srbijavoza. Sa konačnim predlogom ćemo izaći kada dođemo do njega. BG voz i Beovoz su dve različite stvari. Mi kao odgovorna lokalna samouprava radimo na tome da se taj problem reši, objasnio je Stevanović.

    Odbornik Petar Jojić će odgovor dobiti i u pisanom obliku, kako je Tigran Kiš rekao, u najkraćem roku.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]