Društvo

PANČEVO: U subotu prvi CikloFest u „Barutani"

Pančevo, Čet, 08/06/2017 - 13:02
Aleksandar StojkovićPrvi CikloFest, u organizaciji Udruženje Connecting people, će biti održan u subotu 10. juna, od 12 do 18h u gradskom parku „Baratuna“ u Pančevu.

CikloFest je zamišljen kao događaj koji će okupiti strastvene zaljubljenike u biciklizam kao i sve ostale koji žele da saznaju nešto više o ovom ekološki najtolerantijem prevoznom sredstvu. Tokom događaja građani i građanke Pančeva imaće prilike da se informišu o biciklističkim trkama i manifesatcijama širom Srbije,  kupe bicikle i opremu za bicikle i nauče kako da poprave bicikl.

CikloFest će okupiti na jednom mestu lokalne servise, manifestacije, prozvođače bicikala i organizacije koje sa bave promocijom biciklizma.  Tokom festivala svečano će se predsatviti i ReBike servis za iznajmljivanje bicikala, prvo društveno preduzeće koje pokreće Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting. Cilj im je da podstaknu svoje sugrađane/ke da koriste bicikl kao javno prevozno sredstvo. Na taj način žele da utiču na smanjenje zagađenja, gužvi u saobraćaju i na fizičku pokretljivost ljudi.

 

Program CikloFesta podeljen je na sledeće tematske celine:

 

12-18h - Cikloturizam - Predstavljanje putovanja, biciklističkih ruta i zanimljivih destinacija koje se mogu posetiti biciklom.

 

13h - Svečano otvaranje matifestacije - Predstavljanje organizatora i ReBike servisa za iznajmljivanje bicikala.

 

12-18h - Pimp your bike - Radionica u okviru koje će posetioci imati priliku da zajedno sa iskusnim majstorima nauče kako da urade manje popravke i unaprede svoj bicikl.

 

12-18h - Revijalno izvođenje trikova u skejt parku - Ljubitelji ekstremne vožnje i izvođenja trikova na biciklu za posetioce će prirediti šou sa mnogo zanimljivih trikova.

 

12-18h - Izložba bicikala i prateće opreme - Predstavljanje bicikala, dodatne opreme i usluga izlagača.

 

 

 

Više informacija o CikloFestu i izlagačima možete pronaći na FB događaju https://goo.gl/iwS2cL
MarketingNajnovije vesti