• PANČEVO: U subotu prvi CikloFest u „Barutani“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvi CikloFest, u organizaciji Udruženje Connecting people, će biti održan u subotu 10. juna, od 12 do 18h u gradskom parku „Baratuna“ u Pančevu.

    CikloFest je zamišljen kao događaj koji će okupiti strastvene zaljubljenike u biciklizam kao i sve ostale koji žele da saznaju nešto više o ovom ekološki najtolerantijem prevoznom sredstvu. Tokom događaja građani i građanke Pančeva imaće prilike da se informišu o biciklističkim trkama i manifesatcijama širom Srbije,  kupe bicikle i opremu za bicikle i nauče kako da poprave bicikl.

    CikloFest će okupiti na jednom mestu lokalne servise, manifestacije, prozvođače bicikala i organizacije koje sa bave promocijom biciklizma.  Tokom festivala svečano će se predsatviti i ReBike servis za iznajmljivanje bicikala, prvo društveno preduzeće koje pokreće Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting. Cilj im je da podstaknu svoje sugrađane/ke da koriste bicikl kao javno prevozno sredstvo. Na taj način žele da utiču na smanjenje zagađenja, gužvi u saobraćaju i na fizičku pokretljivost ljudi.

     

    Program CikloFesta podeljen je na sledeće tematske celine:

     

    12-18h – Cikloturizam – Predstavljanje putovanja, biciklističkih ruta i zanimljivih destinacija koje se mogu posetiti biciklom.

     

    13h – Svečano otvaranje matifestacije – Predstavljanje organizatora i ReBike servisa za iznajmljivanje bicikala.

     

    12-18h – Pimp your bike – Radionica u okviru koje će posetioci imati priliku da zajedno sa iskusnim majstorima nauče kako da urade manje popravke i unaprede svoj bicikl.

     

    12-18h – Revijalno izvođenje trikova u skejt parku – Ljubitelji ekstremne vožnje i izvođenja trikova na biciklu za posetioce će prirediti šou sa mnogo zanimljivih trikova.

     

    12-18h – Izložba bicikala i prateće opreme – Predstavljanje bicikala, dodatne opreme i usluga izlagača.

     

     

     

    Više informacija o CikloFestu i izlagačima možete pronaći na FB događaju https://goo.gl/iwS2cL

    Prvi CikloFest će biti održan u subotu 10. juna, od 12 do 18h u gradskom parku „Baratuna“ u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]