• PANČEVO: Učenici OŠ „Bratstvo jedninstvo“ u projektu „Muzej iz školske klupe“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Učenici OŠ „Bratstvo jedinstvo “ učestvovali su u projektu Narodnog muzeja iz Beograda ,, Muzej iz školske klupe“.  U saradnji sa Muzejom Vuka i Dositeja  učenici osmog razreda imali su prilike 16.12. da uživaju u virtuelnoj turi koji  je za njih pripremio kustos Miodrag Tomić. Učenici su mogli da posmatraju muzejske eksponate i čuju zanimljivosti iz života ova naša dva velikana. 

    Radionicu koja je organizovana 17.12.  za učenike sedmog razreda pod nazivom ,, Biseri srpskog slikarsta 19.veka“ vodila je Ivana Janković, kustos Narodnog muzeja u Beogradu. Učenici su se upoznali sa znamenitim srpskim slikarima, pravcima u umetnosti  i čuli zanimljive informaije o istorijatu Narodnog muzeja u Beogradu. Obrazovne aktivnosti uspešno su ostvarene uz podršku nastavnika srpskog jezika  Ane Kajlovic i pedagoga Bojane Kontić ,ovakvim  načinom rada učenici se motivišu da čuvaju kulturno nasleđe, ali se i razvija svest da jednog dana i oni mogu biti stvaraoci istog.

     

    Učenici OŠ,, Bratstvo jedinstvo “ učestvovali su u projektu Narodnog muzeja iz Beograda ,, Muzej iz školske klupe“.  U saradnji sa Muzejom Vuka i Dositeja  učenici osmog razreda imali su prilike 16.12. da uživaju u virtuelnoj turi koji  je za njih pripremio kustos Miodrag Tomić. Učenici su mogli da posmatraju muzejske eksponate i čuju zanimljivosti iz života ova naša dva velikana. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo