Postavljanje flajera na vozil
Društvo

PANČEVO: Ukoliko se na vašem automobilu nađe ovaj flajer, ne bacajte ga - pročitajte

Izvor: 
013info Ned, 17/10/2021 - 10:55


Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata iz Pančeva pod pokroviteljstvom Ministarstva  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektora za zaštitu osoba  sa invaliditetom  na stalnom odobrenom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji, realizuje ovih meseci zanimljiv i pre svega koristan projekat pod nazivom „Bezbednost u saobraćaju osoba sa invaliditetom“.

Cilj projekta je podizanje svesti javnosti i gradjana prilikom parkiranja vozila na mestima koja ugrožavaju slobodno kretanje osoba koja koriste invalidska kolica ili drugu vrstu pomagala.

- Studenti, kao volonteri u ovom projektu, prošavši obuku udruženja, svakodnevno postavljaju flajere na vozilia parkirana na mestima predviđenim za vozila sa invalidskim nelepnicama, regularnim putem ostvrenim, kao i na mestima kao što su prepreka vozila na trotoarima, na ulaze u prodavnice, javne ustanove, domove zdravlja, na prilaze pešačkim prelazima, rampama za invalidska kolica. Dakle, na svim mestima gde su vozila parkirana, a time sprečila pristup ili kretanje osoba sa invaliditetom, rečeno je iz Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata.

Flajeri su  na prvi pogled predstavljeni kao kazne za parkiranje. Oni koji bolje pogledaju videće da je tekst zapravo objašnjenje postavljanja istog, uz pokušaj uticaja na odgovornost i svest korisnika vozila.

- Nadležno Ministarstvo je finansiralo ovaj projekat i time dalo mogućnost da osobe sa invaliditetom postanu vidljivije u našem gradu, a samim tim i da se i sami menjamo uviđajući mogućnosti da drugima izađemo u susret, saopšteno je iz udruženja.

Ukoliko se i na Vašem autu našao ovaj flajer, nemojte ga baciti, bar pročitajte i pokušajte da u narednim situacijama osvestite položaj osoba u invalidskim kolicima koja se kreću upravo i samo putem gde je parkiran vaše vozilo.

 
MarketingNajnovije vesti