• PANČEVO: Ukoliko se na vašem automobilu nađe ovaj flajer, ne bacajte ga – pročitajte

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata iz Pančeva pod pokroviteljstvom Ministarstva  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektora za zaštitu osoba  sa invaliditetom  na stalnom odobrenom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji, realizuje ovih meseci zanimljiv i pre svega koristan projekat pod nazivom „Bezbednost u saobraćaju osoba sa invaliditetom“.

    Cilj projekta je podizanje svesti javnosti i gradjana prilikom parkiranja vozila na mestima koja ugrožavaju slobodno kretanje osoba koja koriste invalidska kolica ili drugu vrstu pomagala.

    – Studenti, kao volonteri u ovom projektu, prošavši obuku udruženja, svakodnevno postavljaju flajere na vozilia parkirana na mestima predviđenim za vozila sa invalidskim nelepnicama, regularnim putem ostvrenim, kao i na mestima kao što su prepreka vozila na trotoarima, na ulaze u prodavnice, javne ustanove, domove zdravlja, na prilaze pešačkim prelazima, rampama za invalidska kolica. Dakle, na svim mestima gde su vozila parkirana, a time sprečila pristup ili kretanje osoba sa invaliditetom, rečeno je iz Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata.

    Flajeri su  na prvi pogled predstavljeni kao kazne za parkiranje. Oni koji bolje pogledaju videće da je tekst zapravo objašnjenje postavljanja istog, uz pokušaj uticaja na odgovornost i svest korisnika vozila.

    – Nadležno Ministarstvo je finansiralo ovaj projekat i time dalo mogućnost da osobe sa invaliditetom postanu vidljivije u našem gradu, a samim tim i da se i sami menjamo uviđajući mogućnosti da drugima izađemo u susret, saopšteno je iz udruženja.

    Ukoliko se i na Vašem autu našao ovaj flajer, nemojte ga baciti, bar pročitajte i pokušajte da u narednim situacijama osvestite položaj osoba u invalidskim kolicima koja se kreću upravo i samo putem gde je parkiran vaše vozilo.

     

    Flajeri su  na prvi pogled predstavljeni kao kazne za parkiranje. Oni koji bolje pogledaju videće da je tekst zapravo objašnjenje postavljanja istog, uz pokušaj uticaja na odgovornost i svest korisnika vozila.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]