• PANČEVO, URBANISTI: Šta sa hrastovom šumom na putu za Dolovo?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Gradski urbanizam, odnosno odgovorni projektant Vesna Subotić izradili su plan detaljne regulacije hrastove šume površine specijalne namena pa se taj dokument do 19. januara nalazi na ranom javnom uvidu.

    Iako je hrastove šume iza vikend naselja na putu za Dolovo 13 hekara i 13 ari obuhvat plana je površina veća od 53 hektara.

    Na tom prostoru nema spomenika kulture, zaštićenih ambijentalnih celina niti prirodnih dobara ali postoji stara hrastova šuma-pašnja, koja je ugrožena i gde treba brzo intervenisati.

    Za možda najveće parče hrastove šume na teritoriji Pančeva plan se uradio jer postoji želja da se ovo parče prirode zaštiti.

    Ova šuma i prostor u njenom okruženju imaju potencijal da se razviju u prirodni rekreativni centar, konstatuje se u planu.

    Urbanisti prostor vide kao izletište, uz kampovanje, odmor, roštilj, košarku, odbojku, fudbal, biciklizam. I to tako što sve ostalo javna površina, bilo rešeno pitanje vodosnabdevanja kao i puta i parkirališta ispred šume. Dok bi šuma ostala za šetače i bicikliste, a sa prigodnim mobilijarom i za časove u prirodi.

    U planiranoj podeli površina za hrastovu šumu predviđeno je 14,9 hektara, ostalo bi 17,8 hektara poljoprivrednog zemljišta, 11,5 hektara za rekreaciju kao i 3,8 hektara zabarenog tla.

    Rani javni uvid može se ostvariti u prostoru gradske uprave kao i preko interenet stranice grada Pančeva.

    Iako je hrastove šume iza vikend naselja na putu za Dolovo 13 hekara i 13 ari obuhvat plana je površina veća od 53 hektara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]