autobusi
Društvo

PANČEVO: Uskoro privatnici na gradskim i prigradskim linijama

Izvor: 
Dragan Vukašinović Sre, 04/09/2019 - 21:54

Več sutra će lokalna vlast u Pančevu započeti postupak za raspisivanje ubrzanog tendera za davanje u zakup gradskih i prigradskih linija drugim prevoznicima, a postojeći broj vozače biće prebačen na lniju ka  Beogradu, izjevio je gradonačelnik Saša Pavlov.

On je dodao kako će do tada sa voznim osobljem koje nije na bolovanju biti održavan nedeljlni red vožnje na svim linijama.

„Mi moramo da na obezbedimo komunalnu funkciju ATP-a, a to je gradski i prigradski prevoz, i to će raditi oni koji se budu javili na tender.  Linija Pančevo-Beograd je komercijalna i važna, jer ćemo je izgubiti ukoliko ne budemo održali propisani broj polazaka. To će onda značiti da će propati tender za javno-privatn partnerstvo koji se završava 7. oktobra“, izjavio je gradonačelnik.

Pavlov je naveo da će sledeća posledica biti da ATP ode u stečaj, jer će ostati bez prihoda.

On je precizirao da je juče (utorak) vozačima ponuđeno da naredna četiri meseca do donošenja novog gradslog budžeta bude isplaćivano po 10.000 dinara mesečno, što bi bio iznos od 60.000 do 65.000 dinara mesečno, jednako onome što su tražili, ali da je to najpre prihvaćeno, pa potom odbijeno.

Jovo Jović, jedan od pregovarača u ime grupe vozača ATP-a izjavio je da je ponuđena socijalna pomoć, umesto plate koju su vozači trežili, i da zato ona nije prihvaćena. Dodao je da vozači neće odustati od svojih zahteva.         

„Primio sam predstavnike vozača i rekao sam da ćemo videti kakve su mogućnosti u skladu sa zakonom da izađemo u susret zahtevima. Da im se u naredna četiri meseca do novog budžeta po 10.000 mesečno što bi bilo prosečno 60 do 65 000 dinara. Na taj sastanak došao je jedan vozač što je krajnje neozbiljlno ali nama je rekao da imamo dogovor, a kasnije smo iz medija saznali da nema dogovora što je krajnje neozbiljno. Ne znam o čemu razmišljaju ljudi koji su doneli takvu odluku. Dobio sam informaciju da reprezentativni sindikati nisu stali uz takvu odluku jednog broja vozača. Priznajem da je vozač zbog deficitarnosti ima svoje cenu na tržištu ali mi imamo zakonska ograničenja.", rekao je Pavlov.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti