• Pančevo uspostavlja saradnju sa Dongguanom (Kina)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Skupština grada Pančeva danas je usvojila Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između našeg grada i Dongguana, grada u Kini i ovlastilo gradonačelnika da potpiše akt o saradnji dva grada.

    U odluci se navodi da će Pančevo da uspostavi saradnju sa kineskim gradom u oblastima privrede, obrazovanja, kulture, sporta, turizma, nauke i razvoja tehnologije, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

    Kako je obrazložio predsednik Skupštine grada Tigran Kiš, do saradnje je došlo uz konsultaciju sa Markom Jagodićem, Pančevcem koji je pre petnaestak godina otišao u Kinu i koji je uspešan sportski radnik i privrednik tamo. Kiš je spomenuo da u Dongguanu značajne resurse ima i Huawei.

    Tigran je napomenuo da su Kinezi veoma zainteresovani za saradnju, te da su već pripremili četiri projekta za mlade i onlajn privredni seminar.

    Odluku su odbornici usvojili jednoglasno, a ovakva odluka mora da dobije i saglasnost Vlade Srbije.

     

    Skupština grada Pančeva danas je usvojila Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između našeg grada i Dongguana, grada u Kini i ovlastilo gradonačelnika da potpiše akt o saradnji dva grada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Red vožnje Pantransporta tokom praznika

    Pantransport će od sutra, 1. maja, zaključno sa ponedeljkom, 6. majem, svoje polaske na svim međumesnim i gradsko - prigradskim linijama obavljati prema režimu reda vožnje za nedelju i dane […]