Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Utičite na to koliki ćete porez plaćati

Pančevo, Uto, 17/10/2017 - 08:25
Vladimir Đoković

 

Gradska vlast oglasila je javnu raspravu o prosečnim cenama nekretnina koje su ostvarene u prvih 9 meseci ove godine. Od utvrđivanja ovih cena zavisiće i osnovica poreza na nepokretnosti koji će biti naplaćivan na teritoriji Grada Pančeva. Rasprava je počela 16. oktobra a traje do 23. oktobra. Poslovna udruženja, privredni subjekti i svi zainteresovani pojedinci pozvani su da svoje predlog ili sugestije dostave preko pisarnice gradske uprave ili elektronski preko adrese [email protected].

Inače u nacrtu ove odluke navedeno je da je kvadratni metar stana u prvoj zoni prosečno koštao 81,3 hiljade dinara. U istoj zoni nije bilo prodaja kuća za stanovanje pa nema ni prosečne cene a kvadrat poslovne zgrade koštao je 60,7 hiljada dok površinski metar garaže bio 32,1 hiljadu dinara.

U drugoj zoni stan se prodavao po 77,6 hiljada dinara po kvadratnom metru, kod kuća cena je 55,6 hiljada, poslovnih objekata 53,4 a kod garaža 23,8 hiljada dinara.

Stnovi u trećoj zoni koštali su 63,3 hiljade dinara po kvadratnom metru, kuće 48,2 hiljade a poslovni prostori – 43 hiljade dinara.

U četvrtoj zoni stanova, garaža i poslovnih prostora prodatih nije bilo a kvadratni metar kuće za stanovanje koštao je 35,2 hiljade dinara.

Stanovi u petoj zoni Pančeva prodavali su se prosečno za 16,8 hiljada dinara po kvadratnom metru a kuće za stanovanje 26,7 hiljada dinara po istoj mernoj jedinici površine. 


MarketingNajnovije vesti