Vatrogasci
Društvo

PANČEVO: Vatrogasci-spasioci obeležili Dan Sektora za vanredne situacije i svoju slavu

Izvor: 
013info Pet, 17/09/2021 - 12:37


 

Pančevački vatrogasci-spasioci, danas su obeležili Dan sektora za vanredne situacije i svoju slavu, prikazom opreme na platou ispred Gradske uprave Pančeva.

Veliki broj mališana, naših najmlađih sugrađana, bio je posebno zainteresovan za ovaj prikaz, a vatrogasci strpljivi i nasmejani, dugo su im objašnjavali detalje opreme i vatrogasnog posla.

Vatrogasci-spasioci svakoga dana ne znajući i ne pitajući kome treba da pomognu, rizikuju svoje živote, zdravlje, rizikuju i za to ne traže ništa zauzvrat, jer smatraju da je ono što rade samo po sebi nagrada. 

- Veliko nam je zadovoljstvo što danas možemo da približimo naš posao građanima, kako bi znali da možemo u svakom trenutku da odgovorimo na izazove koji se pred nas postavljaju. Mi danas imamo dupli praznik, jer osim Dana sektora za vanredne situacije danas obeležavamo i slavu Neopalimu kupinu. Danas pre svega prikazujemo ovo za naše najmlađe sugrađane koji su i najzainteresovaniji da vide našu opremu, jer svako od nas je, barem u jednom trenutku detinjstva, poželeo da bude vatrogasac, rekao je komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Pančevu Boro Majkić.

 
MarketingNajnovije vesti