Foto: Aleksandar Stojković
Društvo

PANČEVO: Vatrogasna vozila – između državne revizije i gradskog budžeta

Pančevo, Pet, 09/11/2018 - 10:24
Vladimir Đoković

Intervencije po ataru na gašenju zapaljene strnjike po brojnosti obeležila je poslednjih mesec i po dana rada vatrogasno spasilačke brigade MUP-a Srbije koja je locirana u Pančevu. Od nadležnih smo tražili podatke o intervencijama kao i o stepenu opremljenosti ove jedinice ali do sada nismo imali uspeha. Ipak, ono što se nezvanično po Pančevu čuje, je da je u funkciji tek nekoliko vatrogasnih vozila.

Na sednici Gradskog veća iskoristili smo priliku i pitali gradonačelnika Pančeva Sašu Pavlova da li je bilo razgovora iz vatrosno spasilačkih državnih struktura o stanju i potrebama ove službe. Odnosno o načinima da joj grad, iz budžeta, pomogne da bi efikasnije radila svoj posao.

Prema rečima Saše Pavlova grad Pančevo godinama  unazad pomaže ne samo vatrogasno spasilačku jedinicu koja je u okrilju MUP, što je republička vlast, nego i dobrovoljna vatrogasna društva po naseljenim mestima. Gradonačelnik je ipak upozorio da postoje ograničenja jer je reč o različitim nivoima vlasti.

- Nekada nije problem pronaći sredstva ali je problem naći model kako to uraditi. Državna revizorska institucija dovela je u pitanje način na koji smo kao grad pomagali Opštu bolnicu jer se radi o dva nivoa vlasti. A sredstva su bila minimalna. Tako je otprilike i sa vatrogasno spasilačkom brigadoma koja je deo MUP-a jer nema definisanog načina da im za njihove potrebe grad Pančevo prebaci sredstva i ako ih pronađe. Dovijamo se kako da im pomognemo. Pre svega po pitanju održavanja vozila. Za ozbiljniju pomoć nedostaje zakonski okvir, prokomentarisao je ovo pitanje gradonačelnik Saša Pavlov.

 Marketing

Najnovije vesti