Garaža Foto: pxhere
Društvo

PANČEVO: Veliki problem rešen - sa montažnim garažama nasleđivaće se i pravo zakupa na gradskom zemljištu gde se nalaze

Izvor: 
013info Sre, 21/04/2021 - 08:29

Na predlog Lokalnog ombudsmana Skupština grada Pančeva proširiče krug ljudi koji mogu posle smrti zakupca naslediti pravo na zakup javnog zemljišta za postavljanje privremenih garaža.  
 
Ombudsman Jelena Sokolović Stojković  predložila je da se gradska Odluka o davanju na korišćenje zemljišta za privremeno postavljanje montažnih garaža dopuni odrednicom : „Izuzetno, bez javnog oglasa zemljište se može dati na korišćenje neposrednom pogodbom zakonskim i testamentarnim naslednicima korisnika, odnosno zakupca koji su pravosnažnim rešenjem o nasleđivanju nasledili po zakonu, odnosno testamentu, montažnu garažu, davaocima izdržavanja iz zaključenog ugovora o doživotnom izdržavanju čiji je predmet i montažna garaža, potomcima ustupioca zaključenog ugovora o ustupanju i raspodeli imovine za života..

Vlasništvo nad limenim garažama privremeno postavljenim na gradskom zemljištu tako će omogućiti da se nasledi pravo na zakup zemljišta, van tržišnih uslova, ikakvog javnog postupka.

Limene montažne garaže tradicionalno su postavljanje na javnom građevinskom zemljištu, koje nije interesantno za izgradnju ili privođenju nekoj drugoj nameni.

Jedini trošak je plaćanje plaćanje zakupa zemljišta gradu Pančevu. I do sada nije bila retkost da se takve garaže prometuju. Proda se metalna montažna garaža a plaćanje zakupa gradu se već nekako reguliše.

Uostalom, prodaju se i privatne grobnice, pa što ne bi garaže. A evo sada će se garaže, kao i grobnice, konačno i nasleđivati.

 


MarketingNajnovije vesti