• PANČEVO: Vežba „Evakuacija škole u slučaju požara“ i kviz znanja u četvrtak

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Crveni krst Pančevo planira da u četvrtak, 8. juna, u terminu od 10,00 do 12,00 časova organizuje vežbu „Evakuacija škole u slučaju požara“ u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ Pančevo kao i kviz  znanja u oblasti smanjenja rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreća.

    U svrhu ublažavanja i otklanjanja posledica nesreće, Crveni krst Pančevo je u  julu 2022. godine potpisao Sporazum o partnerstvu sa OŠ Jovan Jovanović Zmaj Pančevo, za realizaciju programa Crvenog krsta Pančevo „JAČANjE KAPACITETA LOKALNE ZAJEDNICE ZA SMANjENjE RIZIKA I POSLEDICA OD ELEMENTARNIH NEPOGODA I DRUGIH TIPOVA NESREĆE”.

    Program Crvenog krsta Pančevo ima za cilj da ojača kapacitete lokalne zajednice podizanjem svesti o sistemu ranog upozoravanja i spremnosti za sprovođenje mera samozaštite i međusobne zaštite. Podršku ovom programu na nivou Crvenog krsta Srbije je dalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Vlada Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

    Programske aktivnosti su obuhvatale sprovođenje radionica za 78 učenika i učenica trećeg razreda OŠ Jovan Jovanović Zmaj Pančevo, u periodu počev od novembra 2022. do kraja maja 2023. godine. 

    U okviru realizacije programa planirano je organizovanje jednodnevne praktične vežbe koja podrazumeva evakuaciju, kao i realizaciju takmičenja u cilju provere stečenih znanja i bezbednog ponašanja, u oblasti smanjenja rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreća. 

    Crveni krst Pančevo planira da u četvrtak, 8. juna, u terminu od 10,00 do 12,00 časova organizuje vežbu „Evakuacija škole u slučaju požara“ u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ Pančevo kao i kviz  znanja u oblasti smanjenja rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreća.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo