Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Virus zapadnog Nila pronađen kod komaraca na četiri lokacije

Pančevo, Uto, 03/07/2018 - 15:12
Vladimir Đoković


Krajem juna utvrđeno je prisustvo Virusa Zapadnog Nila kod komaraca na teritoriji Grada Pančeva. Od 19 lokacija na kojima je izvršen monitoring kod komaraca Virus Zapadnog Nila pronađen je na četiri. Od toga su tri lokacije po selima. Virus Zapadnog Nila pronađen je kod komaraca u Ivanovu, Banatskom Brestovcu i Ribarskoj ulici u Jabuci. Jedina gradska lokacija na kojoj je pronađen virus kod komaraca je prostor tamiškog rita ispod mosta.

Ovaj monitoring izvršen je 21. i 22. juna. Preporučene mere su tretman suzbijanja larvi na kanalima u Jabuci i na Kudeljerskom nasipu, kao i dalja upotreba larvicida na mikrožarištima kao što su septičke jame i bunari.

U međuvremenu izdat je nalog za novi krug prskanja larvi na kanalima a biće i nove podele kesica sa larvicidima građanima i domaćinstvima.

“Dinamička promena vremenskih prilika proteklih dana nije pogodovala tretiranju komaraca. Ponovo će biti naložen monitoring. Da bi se tačno utvrdilo gde će se prskati komarci” – saznali smo u gradskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine.
MarketingNajnovije vesti