• PANČEVO: Virus zapadnog Nila pronađen kod komaraca na četiri lokacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Krajem juna utvrđeno je prisustvo Virusa Zapadnog Nila kod komaraca na teritoriji Grada Pančeva. Od 19 lokacija na kojima je izvršen monitoring kod komaraca Virus Zapadnog Nila pronađen je na četiri. Od toga su tri lokacije po selima. Virus Zapadnog Nila pronađen je kod komaraca u Ivanovu, Banatskom Brestovcu i Ribarskoj ulici u Jabuci. Jedina gradska lokacija na kojoj je pronađen virus kod komaraca je prostor tamiškog rita ispod mosta.

    Ovaj monitoring izvršen je 21. i 22. juna. Preporučene mere su tretman suzbijanja larvi na kanalima u Jabuci i na Kudeljerskom nasipu, kao i dalja upotreba larvicida na mikrožarištima kao što su septičke jame i bunari.

    U međuvremenu izdat je nalog za novi krug prskanja larvi na kanalima a biće i nove podele kesica sa larvicidima građanima i domaćinstvima.

    “Dinamička promena vremenskih prilika proteklih dana nije pogodovala tretiranju komaraca. Ponovo će biti naložen monitoring. Da bi se tačno utvrdilo gde će se prskati komarci” – saznali smo u gradskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

    Krajem juna utvrđeno je prisustvo Virusa Zapadnog Nila kod komaraca na teritoriji Grada Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]