• PANČEVO: Više udruženja i građana predalo Inicijativu za ponovno uspostavljanje rada Kancelarije za mlade

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Više udruženja i građana okupljenih oko Sinhro haba jutros je Gradu predalo Inicijativu za ponovno uspostavljanje rada Kancelarije za mlade.

    Inicijativu je potpisalo 18 udruženja, 5 neformalnih grupa i više od 20 pojedinaca.

    – Cilj inicijative je da Kancelarija za mlade Pančeva ponovo dobije svog koordinatora, pošto već više od godinu dana Kancelarija nema nikoga na toj poziciji. Time je već više od godinu dana onemogućen rad Kancelarije za mlade. U Pančevu postoji oko 20 hiljada mladih i ne postoji mehanizam institucionalne brige o mladima, kazala je za 013info Nataša Lenđel, jedan od pokretača Inicijative.

    Dom omladine u Pančevu znatno je smanjio kapacitete, a i Apolo je proredio svoj sadržaj za mlade. U kreiranju tih sadržaja svakako ne učestvuju mladi. To su neke od posledica nefunkcionisanja Kancelarije za mlade, i to bi po Nataši trebalo da se promeni.

    – Ono što mi želimo nakon predaje ove Inicijative jeste da nas gradska vlast pozove na sastanak, da vidimo kakvi su njihovi kapaciteti i resursi i koje su potrebe udruženja koja su stub brige o mladima u nevladinom sektoru, istakla je Nataša.

    Postoji još udruženja i pojedinaca koji nisu stigli da potpišu Inicijativu. Ukoliko gradska vlast ne odgovori u roku od osam dana, ako bude bilo potrebno, ponovo će podneti Inicijativu sa većim brojem potpisnika.

    Nataša ističe da je u gradu Pančevu osnovana prva Kancelarija za mlade i da se nada da će se Pančevo ponovo naći na mapi gradova čija je Kancelarija funkcionalna.

     

    Više udruženja i građana okupljenih oko Sinhro haba jutros je Gradu predalo Inicijativu za ponovno uspostavljanje rada Kancelarije za mlade.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo