• PANČEVO: Vožnja podrške „Daj pedalu raku“ održana i u našem gradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na pančevačkom keju danas je tridesetak biciklista krenulo u biciklističku vožnju “Daj pedalu raku”.

    Udruženje građana “Ženski centar Milica” tradicionalno, sedmi put, u preko 30 gradova Srbije i regiona obeležava Oktobar- mesec borbe protiv raka dojke, kroz biciklističku vožnju podrške „Daj pedalu raku“.

    Ovoj akciji pridružio se i Zavod za javno zdravlje Pančevo, te se ova vožnja održava drugi put u našem gradu, a najbrojniji učesnici su bili srednjoškolci iz Medicinske škole i Gimnazije.

    Cilj kampanje, pored podrške ženama koje se bore sa rakom dojke, je i promovisanje važnosti obavljanja redovnih pregleda i samopregleda, upražnjavanje zdravih stilova života, posebno sporta, sa akcentom na biciklizam koji je izuzetno važan kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji.

    – Ukoliko se rak dojke otkrije na vreme on je u najvećem broju slučajeva izlečiv. Rak dojke je najčešći oblik karcinoma kod žena. U Pančevu se svake godine registruje oko 85 novoobolelih žena, a nažalost 35 žena umre od raka dojke, pa nam je svaka ovakva kapanja jako važna. Maligne bolesti, nažalost, ne čekaju da korona prođe, pa moramo, poštujući sve protivepidemijske mere, obavljati preventivne preglede, misliti na svoje zdravlje, jer prevetnivni pregledi otkrivaj bolest u toj fazi kada je prognoza izlečenja povoljnija, rekla nam je dr Tanja Todorović iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

     

     

    Na pančevačkom keju danas je održana biciklistička vožnja “Daj pedalu raku”.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo