Društvo

PANČEVO: Za 11 meseci po 4 prekršajna naloga zbog instalacija i deponovanja materijala na javnoj površini

Pančevo, Čet, 14/12/2017 - 10:38
Vladimir Đoković


 

 

Gradska komunalna inspekcija reaguje i na prijave curenja instalacija odnosno neovlašćenog lagerovanja materijala na javnim površinama.

Čitava instalacija iz vodovoda odnosno kanalizacione revizije smatra se unutrašnjom. A opet ta unutrašnja deli se na zajedničku, po pravilu po stambenim zgrada takozvane vertikale i pojedinačnu – horizontale u samim stanovima.

Kvar na instalacijama često primate i osete komšije ako je u pitanju zajednička – u nadležnosti je skupština stanara zgrade. Tu inspektori nalažu skupštini nalažu popravku a ako ona izostane u naloženom roku – podnose prekršajni nalog.

Kod kvara na pojedinačnoj instalaciji procedura je ista ali se mera i nalog ispostavljaju vlasniku stana. U slučaju da je samo korisnik dostupan mera i nalog se na njega adresira jer i korisnik ima obezu da instalacije održava u ispravnom stanju.

Za 11 meseci ove godine komunalna inspekcija je u 4 slučaja podnela prekršajni nalog zbog neispravnih instalacija.

Za lagerovanje najčešće građevinskog materijala na javnim površinama neophodno rešenje – dozvola nadležnih organa gradske uprave.  U slučaju da dozvola ne postoji komunalni inspektori daju rok od 7 dana da se materijal ukloni. A ako se to ne desi sledi prekršajni nalog. Ovakvog kažnjavanja je u prvih 11 meseci 2017. godine bilo je 4.

U istom periodu komunalna inspekcija izdala je i dva prekršajna naloga zbog rashladnih vitrine i frižidera na trotoaru. I u ovakvih slučajevima prethodno se utvrđuje da li vlasnici radnji imaju dozvole odnosno da li su u zakupu javne površine.
MarketingNajnovije vesti