• PANČEVO: Za 11 meseci po 4 prekršajna naloga zbog instalacija i deponovanja materijala na javnoj površini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    Gradska komunalna inspekcija reaguje i na prijave curenja instalacija odnosno neovlašćenog lagerovanja materijala na javnim površinama.

    Čitava instalacija iz vodovoda odnosno kanalizacione revizije smatra se unutrašnjom. A opet ta unutrašnja deli se na zajedničku, po pravilu po stambenim zgrada takozvane vertikale i pojedinačnu – horizontale u samim stanovima.

    Kvar na instalacijama često primate i osete komšije ako je u pitanju zajednička – u nadležnosti je skupština stanara zgrade. Tu inspektori nalažu skupštini nalažu popravku a ako ona izostane u naloženom roku – podnose prekršajni nalog.

    Kod kvara na pojedinačnoj instalaciji procedura je ista ali se mera i nalog ispostavljaju vlasniku stana. U slučaju da je samo korisnik dostupan mera i nalog se na njega adresira jer i korisnik ima obezu da instalacije održava u ispravnom stanju.

    Za 11 meseci ove godine komunalna inspekcija je u 4 slučaja podnela prekršajni nalog zbog neispravnih instalacija.

    Za lagerovanje najčešće građevinskog materijala na javnim površinama neophodno rešenje – dozvola nadležnih organa gradske uprave.  U slučaju da dozvola ne postoji komunalni inspektori daju rok od 7 dana da se materijal ukloni. A ako se to ne desi sledi prekršajni nalog. Ovakvog kažnjavanja je u prvih 11 meseci 2017. godine bilo je 4.

    U istom periodu komunalna inspekcija izdala je i dva prekršajna naloga zbog rashladnih vitrine i frižidera na trotoaru. I u ovakvih slučajevima prethodno se utvrđuje da li vlasnici radnji imaju dozvole odnosno da li su u zakupu javne površine.

    Gradska komunalna inspekcija reaguje i na prijave curenja instalacija odnosno neovlašćenog lagerovanja materijala na javnim površinama.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]