Društvo

PANČEVO: Za ATP nedelja počinje u petak. Ponovo skraćivanje reda vožnje zbog tihog štrajka u garaži

Izvor: 
Dragan Vukašinović Čet, 05/12/2019 - 15:13

Neplanirane okolnosti zbog kojih je došlo do poremećaja u odvijanju saobraćaja je tihi protest mehaničara u garaži Autotransportnog preduzeća Pančevo koji traje već tri dana. Prema rečima Milana Markovića, predsednika Samostalnog sindikata ATP-a razlog protesta su neispunjena obećanja gradonačelnika Saše Pavlova i direktora preduzeća Bojana Bojanića da će solidarnu pomoć od 40.000 dinara koja se isplaćuje vozačima dobiti svi radnici. Zbog toga će za Pančevce koji se autobusima voze po gradu i do pančevačkih sela u petak osvanuti nedelja. Izuzetak su polasci ka Beogradu. Rekli bismo samo zasad, jer se u garaži gomilaju neispravni autobusi koje niko ne popravlja. Prema rečima Milana Markovića koji je zaposlen u garaži, juče je osam vozila čekalo na servis, a danas se taj broj povećao na 12 autobusa.

Marković je ocenio da će prevoz putnika uskoro biti ozbiljno ugrožen, jer sve i da se zahtev mehaničara danas ispuni, trebaće vremena da se sva vozila koja čekaju u garaži poprave.

Po njegovim rečima, dodatni problem je i to nema dovoljno rezervni delova, jer se očekuje gašenje ATP-a pa je nabavka stala.

Postoje neproverene informacije o tome da je koncesionu ugovor sa konzorcijumom sastavljenim od „Saga transa“, „Trans juga“ i „Dumeka“ potpisan krajem prošle nedelje. Nezvanično saznajemo u ATP-u kako je formirana Radna grupa čiji je zadatak da prenese linije sa ATP-a na novo preduzeće i da registruje tu novu firmu u kojoj će grad imati svega tri odsto vlasništva. Ona bi trebalo da počne da radi od nove godine. Međutim, sve to zasad nije moguće proveriti.
MarketingNajnovije vesti