• PANČEVO: Za ATP nedelja počinje u petak. Ponovo skraćivanje reda vožnje zbog tihog štrajka u garaži

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Neplanirane okolnosti zbog kojih je došlo do poremećaja u odvijanju saobraćaja je tihi protest mehaničara u garaži Autotransportnog preduzeća Pančevo koji traje već tri dana. Prema rečima Milana Markovića, predsednika Samostalnog sindikata ATP-a razlog protesta su neispunjena obećanja gradonačelnika Saše Pavlova i direktora preduzeća Bojana Bojanića da će solidarnu pomoć od 40.000 dinara koja se isplaćuje vozačima dobiti svi radnici. Zbog toga će za Pančevce koji se autobusima voze po gradu i do pančevačkih sela u petak osvanuti nedelja. Izuzetak su polasci ka Beogradu. Rekli bismo samo zasad, jer se u garaži gomilaju neispravni autobusi koje niko ne popravlja. Prema rečima Milana Markovića koji je zaposlen u garaži, juče je osam vozila čekalo na servis, a danas se taj broj povećao na 12 autobusa.

    Marković je ocenio da će prevoz putnika uskoro biti ozbiljno ugrožen, jer sve i da se zahtev mehaničara danas ispuni, trebaće vremena da se sva vozila koja čekaju u garaži poprave.

    Po njegovim rečima, dodatni problem je i to nema dovoljno rezervni delova, jer se očekuje gašenje ATP-a pa je nabavka stala.

    Postoje neproverene informacije o tome da je koncesionu ugovor sa konzorcijumom sastavljenim od „Saga transa“, „Trans juga“ i „Dumeka“ potpisan krajem prošle nedelje. Nezvanično saznajemo u ATP-u kako je formirana Radna grupa čiji je zadatak da prenese linije sa ATP-a na novo preduzeće i da registruje tu novu firmu u kojoj će grad imati svega tri odsto vlasništva. Ona bi trebalo da počne da radi od nove godine. Međutim, sve to zasad nije moguće proveriti.

    Neplanirane okolnosti zbog kojih je došlo do poremećaja u odvijanju saobraćaja je tihi protest mehaničara u garaži Autotransportnog preduzeća Pančevo koji traje već tri dana. Prema rečima Milana Markovića, predsednika Samostalnog sindikata ATP-a razlog protesta su neispunjena obećanja gradonačelnika Saše Pavlova i direktora preduzeća Bojana Bojanića da će solidarnu pomoć od 40.000 dinara koja se isplaćuje vozačima dobiti svi radnici. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]