GU
Društvo

PANČEVO: Za šta će se ove godine potrošiti 273 miliona dinara kredita

Pančevo, Sub, 11/03/2017 - 08:31
Vladimir Đoković

Grad Pančevo će se ove godine zadužiti za ukupno 273 miliona dinara. Od tih sredstava planirana je izgradnja gradskog fekalnog kolektora od Luke Dunav do Severne industrijske zone i rekonstrukciju crpne stranice kod Luke za 234 miliona dinara, a nosilac posla biće gradski Vodovod.

Ministarstvo finansija dalo je saglasnost na plan gradskog kreditnog zaduženja za ovu godinu pa je i Gradsko veće predložio da konačnu odluku o tome donese Skupština Pančeva.

Do zaduživanja Pančeva doći će preko javnog poziva bankama, za grejs period od 12 meseci Pančevo će plaćati kamatu, rok otplate je 60 meseci. A sredstva kredita koji Pančevo očekuje biće dostupna 12 meseci.

Preostalih nepunih 40 miliona dinara kredita prema planu biće potrošene na održavanje fiskulturne sale u školi “Mika Antić” – 6 miliona, održavanje krova zgrade sportskog saveza u Masarikovoj i sanacija rukometnog terena u školi “Stevica Jovanović” – po 3,5 miliona dinara, a novac iz kredita biće uložen i u škole “Goce Delčev”, “Žarko Zrenjanin”, “Olga Petrov”, “4. Oktobar”i “ Paja Marganović”.

Radove iz kredita mogu očekivati i u Omoljici i to 10 miliona dinara za nastavak izgradnje kanalizacione mreže. A u Pančevu sa 5 miliona dinara planira se izgradnja kanalizacione mreže u ulici Marka Kraljevića. 
MarketingNajnovije vesti