• PANČEVO: Zašto javni toalet ne radi bar onako kako je napisano?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Javila nam se danas čitateljka sa zanimljivim pitanjem – zašto javni toalet ne radi subotom i nedeljom?

    Javni toalet, čuvena gradska investicija vredna 17 miliona dinara bez PDV-a, proradio je 1. oktobra 2019. godine. I od tada na njemu stoji radno vreme: 7-22 sata, te da nedeljom ne radi.

    Zanimljivo je da je danas subota, a toalet ipak ne radi. Bili smo i proverili. Nije radio ove subote popodne.

     

    Veruje se da Pančevci nemaju potrebu za javnim toaletom nedeljom. Ok, nismo baš sigurni da je tako, ali hajde, nedeljom se kao ne radi. Mada novinari rade stalno. Ali piše da radi subotom, a ne radi. E tu već nešto ne štima.

    E sad, mi ćemo svakako pitanje Higijeni poslati, jer nas zanima da li je možda nešto u kvaru, da li je zbog sezone godišnjih odmora ili je nešto treće u pitanju, tek nekako je pristojno, obavestiti građanstvo da javni toalet ne radi onako kako je napisano. Makar ceduljčetom koje zalepite na vrata (znate ono „dolazim za pet minuta“).

    Naravno, od Higijene ne očekujemo odgovor, jer je davno prošlo vreme kada su oni bili pristojni i na naša novinarska pitanja odgovarali. Baš kao i dobar deo gradskih institucija i ustanova. Na pristojnost ovde ne možemo da računamo, kao ni na poštovanje zakona koji kaže da se na novinarska pitanja mora odgovarati. Ništa u ovom gradu ne mora. Pa ni toalet ne mora da radi onda kada bi trebalo. 

    Dakle ne možemo da tvrdimo da toalet ne radi subotom i nedeljom, znamo da nedeljom ne radi jer je takvo radno vreme, ali smo sigurni da danas, u subotu oko 17 sati nije radio i znamo da nam je čitateljka rekla da jutros nije radio.

    A evo mi pitamo – zašto? Možda nam se preko nekog od pogodnih medija neko i obrati i da odgovor na ovo komplikovano pitanje. Jer takav je običaj. Nastran.

     

     

     

    Javila nam se danas čitateljka sa zanimljivim pitanjem – zašto javni toalet ne radi subotom i nedeljom?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo