Solarni panel Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Zatražena pokrajinska podrška za solarno grejanje i uklanjanje deponija sa njiva

Pančevo, Ned, 20/11/2016 - 11:12
Vladimir ĐokovićGradsko veće se saglasilo, pa će Pančevo konkurisati za pokrajinska sredstva kako bi se podržao projekat Banatsko sunce za sve” i dobila podsticajna sredstva za uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta.

Za projekat prekogranične saradnje „Banatsko sunce za sve”, čija se realizacija očekuje do kraja godine, zatraženo je sufinansiranje na konkursu pokrajinskog sekretarijata za finansije od 3 miliona dinara. Ako bi podrška bila dobijena, ona bi bila ušteda, jer Grad Pančevo „Banatsko sunce za sve” za sada finansira sa 164 hiljade evra.

Grad Pančevo već ima dvogodišnji ugovor vredan 185 miliona dinara za usluge čišćenja i uklanjanja divljih deponija rasutih po ataru i uređenje kanala, pa će od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo preko konkursne prijave tražiti podsticajna sredstva od 15 miliona dinara. Kako je naglašeno u konkursu koji je objavio Pokrajinski sekretarijat, ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje je 15 miliona dinara. 
MarketingNajnovije vesti