Sporet na gas Foto: pxhere
Društvo

PANČEVO: Završen javni poziv za sufinansiranje gasnog priključka. Po 47.500 dinara za 64 domačinstva

Pančevo, Sre, 08/08/2018 - 14:40
Aleksandar StojkovićČlanica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Katarina Banjai, obavestila je sugrađane da je javni poziv za sufinansiranje troškova tipskog gasnog priključka za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu završen. Ona je saopštila i da su za tri meseca u Gradsku upravu stigla 64 zahteva i da će svakom domaćinstvu koje je predalo zahtev biti refundiramo po 47.500 dinara.

Katarina Banjai je dodala da će, zbog velike zainteresovanosti građana za ovu akciju i u budžetu grada za sledeću godinu biti izdvojena sredstva za ovu namenu.

- Isto tako potrebno je da ovu aktivnost sprovodimo u kontinuitetu kako bi dala svoje pozitivne rezultate, odnosno kako bi se poboljšao kvalitet vazduha u toku zimskog perioda, jer tada imamo problem sa povećanim koncentracijama čestica u vazduhu, a upravo te čestice, glavni emiteri tih čestica su dimnjaci privatnih, kućnih ložišta koja koriste čvrsto gorivo. Tako da je cilj ovog javnog poziva da što više domaćinstava koristi gas koji je čisti energent, rekla je članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

U Pančevu je izgrađena i nova gasna infrastruktura, a Katarina Banjai se nada daa će se do sledeće godine ishodovati upotrebna dozvola za tu mrežu, kao i da će javni poziv obuhvatiti u druge delove grada.
MarketingNajnovije vesti