• PANČEVO: Završen kružni tok kod Plinare, a biće ih još u gradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U ponedeljak su završeni radovi na kružnom toku kod „Plinare“.

    Radovi na kružnom toku koštali su 72 miliona dinara i realizovani su sredstvima iz budžeta grada. Urađena je kompletna rekonstrukcija raskrsnice, zaštita gasovoda i toplovoda, totalna rekonstrukcija fekalne i kišne kanalizacije i potpuno nova organizacija saobraćaja u ovom delu grada. Radovi su trajali od sredine maja do kraja avgusta.

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović za ovaj kružni tok kaže da je „jedna od najkapitalnijih investicija u ovom gradu“.

    – Veoma sam zadovoljan što smo ovu investiciju uspeli da realizujemo u jako kratkom roku s obzirom na kompleksnost ove raskrsnice i na to šta se nalazi ispod raskrsnice. Njen značaj je zaista veliki. Godinama se pričalo o ovom kružnom toku, jer ulica Miloša Obrenovića je najopterećeniji putni pravac u našem gradu, a Strelište kroz Vojvođanski bulevar pristupa ovom delu. Ovde su često bili veliki zastoji, a ono što je bio i veći problem je da su se ovde često dešavale saobraćajne nezgode, nažalost nekada i sa onim najgorim posledicama i ja se nadam da smo ovim potezom to uspeli da rešimo. Rasteretićemo raskrsnicu i podići bezbednost saobraćaja na najviši mogući nivo, rekao je Stevanović.

    Gradonačelnik je rekao da se razmišlja i o drugim kružnim tokovima u gradu. 

    – Grad Pančevo kroz Komitet za bezbednost saobraćaja u kome su svi relevantni činioci koji se bave bezbednošću saobraćaja u našem gradu razmatra i neke druge tačke koje su problematične, pre svega u smislu bezbednosti saobraćaja, ali i zbog smanjivanja gužve. Ono prvo o čemu razmišljamo su raskrsnica kod Policijske stanice, na početku Miloša Obrenovića i kod Autobuske stanice. Kružni tokovi su, kako je struka rekla, najbolje rešenje za tečnije obavljanje saobraćaja i podizanje bezbednosti, tako da ćemo mi i u budućnosti ići u tom pravcu – da projektujemo, ali i realizujemo kružne tokove u našem gradu, objasnio je Stevanović.

     

    U ponedeljak su završeni radovi na kružnom toku kod Plinare

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]