autobusi
Društvo

PANČEVO: Zbog neizvesnosti oko posla i otpremina sindikati ATP-a zakazali javne proteste za pondeljak

Izvor: 
013info Sre, 13/11/2019 - 11:52

Pošto nisu uspeli da stignu do gradonačelnika Pančeva kako bi razjasnili radnopravni položaj zaposlenih u predstojećem javno privatnom partnerstv dva sindikata gradskog prevoznika ATP-a danas će zakazati proteste, potvrdila nam je poverenica UGS Nezavisnost u ovoj preduzeću Gordana Belča.

Samostalni i sindikat Nezavisnost jednosatne proteste prijavljuju za ponedeljak, 18. novembar, a prema planu krenuće se u 14 sati od glavne autobuske stanice, a ići će do zgrade Gradske uprave gde će podneti zahteve.

Javni protesti se moraju prijaviti pet dana ranije, pa će sindikati danas prijaviti proteste i za utorak i sredu, prema istom protestnom rasporedu.

Zaposleni u ATP-u našli su se u krajnjoj neizvesnosti jer je Grad Pančevo sproveo postupak i dodelio ugovor o javno privatnom partnerstvu u oblasti javnog prevoza putnika koji će se realizovati u narednih 25 godina.

Za partnerstvo će biti osnovana nova firma a zaposleni se pitaju hoće li i pod kojim uslovima, odnosno koliko njih zadržati posao. Odnosno u kome će privrednom subjektu raditi. Hoće li, ko i u kom iznosu dobiti otpremnine za gubitak posla
MarketingNajnovije vesti