• PANČEVO/DOLOVO: Čega će sve biti na ovogodišnjoj „Vinarijadi“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dešavanja u okviru 24. „Vinarijade“ organizovaće se u Dolovu i Pančevu od 8. do 13. februara

    Zainteresovani proizvođači 11. i 12. februara mogu predati uzorke za takmičenje za najbolje vino u četiri kategorije: belo, roze, crveno i desertno vino.

    Promocija “Vinarijade” biće u Pančevu biće utorak, 8. februara od 11 do 16 sati, a posetioci će moći da probaju i kupe domaća vina i da se upoznaju sa ovogodišnjim programom “Vinarijade”.

    Izložba slika biće otvorena u petak, 11. februara u 9 sati u Galeriji Doma kulture u Dolovu. U petak od 15 do 20 sati u prostorijama Doma kulture u Dolovu biće organizovan prijem uzoraka mladih vina za takmičenje. Uzorke je moguće predati i u subotu, 12. februara od 9 do 15 sati, nakon čega će komisija za početi da ocenjuje vina.

    Učesnici koji nisu sa teritorije Pančeva, uzorke mogu da pošalju poštom. Jedan uzorak čine dve boce vina, a cena po uzorku je 200 dinara.

    Promocija “Vinarijade” na pijačnom trgu u Dolovu biće u subotu, 12. februara, a svi prisutni biti u prilici i da degustiraju vina svih vinara. Ukoliko epidemijski uslovi dozvole u 10 sati biće organizovano svečano otvaranje „Vinarijade“ uz besplatnu podelu sadnica vinove loze za podsticaj vinogradarstva.

    U nedelju, 13. februara, dolovački vinogradari obići će vinograd Udruženja “Sveti Trifun” kako bi obavili simbolično orezivanje vinograda u prisustvu sveštenika, a biće upriličeno i rezanje slavskog kolača.

    Organizator manifestacije je Udruženje vinogradara i vinara “Sveti Trifun” iz Dolova.

     

    Dešavanja u okviru 24. „Vinarijade“ organizovaće se u Dolovu i Pančevu od 8. do 13. februara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo