Pavlov potpisuje ugovor Foto: GU Pančeva
Društvo

Pančevu 95 miliona od Pokrajine za dva projekta

Izvor: 
GU Pančeva Pon, 18/02/2019 - 15:35Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 41 lokalne samouoprave vredne 4,1 milijardu dinara, za realizaciju 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

Od ukupnog iznosa sredstava, Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila je 3,4 milijarde dinara.

- Nastavljamo i u 2019. godini realizaciju najvažnijih infrastrukturnih projekata. Radićemo na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, počinjemo sa radovima na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završavamo rekonstrukciju puta Opovo-Debeljača, a realizovaćemo i brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture, među kojima je izgradnja nove sportske hale u Despotovu i školske sale u Beloj Crkvi, rekao je predsednik Mirović i dodao da je cilj Pokrajinske vlade da svaka lokalna samouprava u Vojvodini ima sportski objekat.

Gradonačelnik Saša Pavlov je prisustvovao svečanom uručenju ugovora za dodelu sredstava putem javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda i razvoja sporta.

U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, gradu Pančevu je dodeljeno ukupno 95.860.352,00 dinara za realizaciju projekta za izgradnju potamiškog kolektora - III faza 86.000.000,00 dinara u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, i u oblasti razvoja sporta - za rekonstrukciju otvorenog sportskog terena u OŠ "Đura Jakšić"  u Pančevu 9.860.352,00 dinara.

Gradonačelnik Pavlov iskoristio je ovu priliku da se zahvali Pokrajinskoj vladi na saradnji i razumevanju za potrebe grada Pančeva, ističući još jednom da saradnja grada i pokrajinskog nivoa vlasti nikada nije bila bolja.

- Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja ispratile su izgradnju Potamiškog kolektora u sve tri faze, što je omogućilo opremanje Severne poslovne zone i dolazak nemačke kompanije ZF u Pančevo. Današnjim potpisivanjem ugovora, zaokružujemo kompletno ovaj projekat. Od izuzetnog značaja za grad Pačevo jeste i ulaganje u sport i naročito u razvoj školskog sporta, cilj nam je da svaka škola ima adekvatan prostor, i zato su i sredstva namenjena rekonstrukciji sportskog terena u OŠ "Đura Jakšić" od izuzetnog značaja za naše đake.

 
MarketingNajnovije vesti