• PAVLOV: Voda u školama je epidemiološki ispravna, u 14 škola se vrše ispiranja instalacija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 1. septembar – Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, nas je obavestio o rezultatima analize vode u pančevačkim školama. Patogene bakterije nisu pronađene, ali je u 14 škola na teritoriji Pančeva u vodi bilo aerobno-mezofilnih bakterija koje ne predstavljaju opasnost po zdravlje ljudi.

    – Mi smo juče dobili rezultate. Voda je epidemiološki ispravna, nisu izolovane patogene bakterije, ali da su aerobno-mezofilne bakterije malo više prisutne u vodi od nekih graničnih vrednosti, što je normalno zua sisteme u kojima voda nije korišćena u većim količinama jedno duže vreme. Mi smo dali obaveštenje o tome i trebalo bi da je ono emitovano od strane svih rukovodilaca škola da učenici u prva dva dana nove školske godine pokušaju da koriste flaširanu vodu, rekao je Pavlov.

    Pavlov je rekao da jesu aerobno-mezofilne bakterije pronađene u uzorcima vode 14 škola na teritoriji Pančeva. Narednih dva dana vrši se pojačano ispiranje i onda će ponovo da se uzorkuje voda.

    – Ja sam siguran, a i iskustva ljudi iz Zavoda za javno zdravlje pokazuje da već posle prvog ispiranja i nivo tih bakterija treba da bude ispod graničnih vrednosti, dodao je Pavlov.

    Gradska uprava je polovinom avgusta preporučila kontrolu vode u pančevačkim školama.

    Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, nas je obavestio o rezultatima analize vode u pančevačkim školama. Patogene bakterije nisu pronađene, ali je u 14 škola na teritoriji Pančeva u vodi bilo aerobno-mezofilnih bakterija koje ne predstavljaju opasnost po zdravlje ljudi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo