Petrohemija Pančevo Foto: Petrohemija
Društvo

PETROHEMIJA: Od izbijanja epidemije potvrđena 4 slučaja COVID-a

Izvor: 
013info Čet, 16/07/2020 - 12:16

Od izbijanja epidemije korona virusa, u HIP-Petrohemiji su potvrđena 4 slučaja COVID-19, dva u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru i dva u Pančevu, navodi se u informaciji te kompanije za 013info.rs.

„Poslednji slučaj potvrđen je 1. jula u Elemiru. Kolega iz Fabrike sintetičkog kaučuka ima težu kliničku sliku i nalazi se na bolničkom lečenju, dok ostale kolege koje su bile pozitivne nisu imale ozbiljnijih zdravstvenih problema“, ističe Petrohemija.

Dodaje da je 13 zaposlenih bilo je u dvonedeljnoj kućnoj izolaciji zbog kontakta sa zaraženima.

„ Oni nisu imali zdravstvenih problema i vraćeni su na posao“, navedeno je.

U informaciji se navodi da „HIP-Petrohemija u samoizolaciju, odnosno rad od kuće upućuje i sve zaposlene koji imaju simptome virusa ili su bili u direktnom kontaktu ili bližoj okolini pozitivnih na virus.

„Tokom protekle dve nedelje imali smo desetak takvih slučajeva, a zaključno sa jučerašnjim danom dva. Ovi zaposleni se dobro osećaju i u kontaktu su sa nadležnim zdravstvenim službama“, navedeno je.

HIP-Petrohemija nastavlja da posluje u skladu sa donetim merama Vlade Republike Srbije i

povećanim merama zaštite u kompaniji, a proizvodnja u svim proizvodnim pogonima u Pančevu i Elemiru se obavlja nesmetano.

„ U cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, poslovnih partnera i izvođača radova HIP-Petrohemija kao društveno odgovorna kompanija, koja zapošljava više od 1300 ljudi, preduzela je brojne mere povodom sprečavanja širenja korona virusa, a proces rada je organizovan uz minimalno fizičko prisustvo zaposlenih“, navodi se u informaciji.

U kompaniji su precizno definisani načini prevencije, ali i načini reagovanja u slučaju pojave

zaraze korona virusom. Dodatno su pojačane higijenske mere, dezinfekcija prostora,

nabavljene su zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju ruku. U skladu sa merama

zaštite od širenja koronavirusa, smanjeno je kretanje i boravak na svim mestima u fabrici gde se okuplja veći broj ljudi, sastanci se održavaju putem elektronskih sredstava komunikacije ili sa minimalnim brojem prisutnih uz poštovanje socijalne distance i ostalih mera i uputstava za sprečavanje širenja korona virusa.

„Čitavim procesom upravlja petrohemijski Tim za pripravnost i reagovanje na HSE događaje, koji je formiran sa ciljem da planira aktivnosti, prati situaciju i rešava probleme sa kojima se suočavaju zaposleni u okolnostima izazvanim korona virusom. Zaposleni se o aktuelnoj situaciji svakodnevno informišu putem internih kompanijskih glasila i svojih rukovodilaca“, navodi se u informaciji.

Kako se dodaje, HIP-Petrohemija kao društveno odgovorna kompanija u potpunosti je posvećana cilju da se sačuva zdravlje zaposlenih i nastavlja da prati sve preporuke zdravstvenih stručnjaka i nadležnih državnih organa o sprečavanju širenja korona virusa.
MarketingNajnovije vesti