• PISMA ČITALACA: Neverovatno je da u VLADIMIROVCU crkveno zvono više ne zvoni, nedeljne službe se ne služe, a hram koji je izgrađen na znoju i muci naroda bude zaključan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kao reakcija na naš tekst VLADIMIROVAC: Suspendovan seoski pop, narod skupio 900 potpisa da ga vrati, stiglo je pismo Željka Vucelje, rođenog u Vladimirovcu, koji je sada u Banja Luci, a koji je učestvovao u izgradi hrama Svetog Jovana Vladimira u Vladimirovcu.

    Objavljujemo ga u celosti.

    Zovem se Željko Vucelja te u duhu pravde i  dobročinstva kojim sam vođen od rođenja pišem, a ujedno molim za više prostora na vašem portalu kada je u pitanju Hram Sv. Jovana Vladimira u Vladimirovcu te suzpenzije i službovanjasveštenika Milana Stefanovića.

     

    Naime, rođen sam u Vladimirovcu a danas živim i radim u BiH to jest u Banja Luci. Svim svojim bićem sam učestvovao u izgradnji Hrama (danas zaključanog) još od trenutka kada sam dočekivao upokojenog Amfilohija Radovića tada vladiku Eparhije banatske. Naime, moj pokojni deda je uradio temelje istoimenog hrama a ja zajedno sa svojom firmom, komšijama te meštanima ga pre cca 2 godine osvetlio i završio pripadajuće zanatske radove (grejanje, elektro radove, dekorativno osvetljenje, podne obloge, spoljno uređenje itd ).

     

    Tužno je pisati tekst dok je naš hram zatvoren , čija se zvona ne čuju, te tražiti pomoć ovakvog sadžaja.

     

    Naša borba za izgradnju Hrama je trajala dugo (preko 20 godina) te danas kada je završen on je zaključan. Koja je to sila koja sebi daje za pravo da i ovakourušen narod još više urušava.

     

    Da propagira sveto a ruši dostajanstvo .

     

    Da otima milostinju a deli poštenje. 

     

    Da li je to ista sila zbog koje danas u selu ima nepunih 2000 stanovnika, a brojalo je7000?

     

    Selu,u  kom nedeljno ima i do 7 sahrana, a u mesecu po nekad ni jedno rođenje .

     

    Za neverovati da u tom istom selu crkveno zvono više ne zvoni, nedeljne službe se ne služe, a hram koji je izgrađen na znoju i muci naroda bude zaključan .

    Da li je moguće da nekom smeta luster, grejanje, osvetljenje te da sebi a na pravdi Boga daje za pravo da kažnjava, da zatvara i otvara hramove,da sudi o narodui o njegovoj verii o poštenju.

     

    No i ove osude ne bi toliko bile teške da osnova istih nije sadržana u rečima “daj meni pa ću ja da delim”.

    Ne preostaje mi ništa drugo nego da na pravdi Boga izjavim da je Vladimirovački hram Sv. Jovana Vladimira izgrađen sredstvima naroda i sredstvima donacija.

     

    Kao reakcija na naš tekst VLADIMIROVAC: Suspendovan seoski pop, narod skupio 900 potpisa da ga vrati, stiglo je pismo Željka Vucelje, rođenog u Vladimirovcu, koji je sada u Banja Luci, a koji je učestvovao u izgradi hrama Svetog Jovana Vladimira u Vladimirovcu-

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]