Foto: pixabay
Društvo

Počela vakcinacija stanovništva i u Pančevu

Izvor: 
013info Sre, 20/01/2021 - 16:23

U sredu je i u Pančevu počela vakcinacija stanovništva protiv kovida 19. Trenutno se u Pančevu daju samo "kineske vakcine", a vakcinacija se vrši u Ambulanti "Donji grad" i Preventivnom centru Doma zdravlja.

- U ovoj tranši Zavod za javno zdravlje dobio je 3250 vakcina, od čega je 1680 za Pančevo, a ostale ćemo distribuirati za ostale opštine i gradove Južnobanatskog okruga, rekla nam je dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Kako nam je rekla dr Lazić, Preventivni centar u Miloša Obrenovića radi od 8 do 15 sati, a Ambulanta "Donji grad" u Žarka Zrenjanina od 8 do 20. U Donjem gradu rade dva vakcinalna punkta. Građani koji su se prijavili već dobijaju poruke kada im je zakazano vakcinisanje.

Dr Lazić kaže da vakcina ima dovoljno i da pored građana koji su se prijavili vakcinu mogu da dobiju i oni koji nisu, ali da je svakako dobro zbog evidencije da se građani prijave preko eUprave. Oni koji su se prijavili za neku drugu vakcinu moraće da sačekaju dok te vakcine ne stignu kod nas.

 

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti