• POČELO JE: 19. Vinarijada promovisana u Dolovu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje vinara i vinogradara „Sveti Trifun“ iz Dolova ove godine organizuje 19. po redu Vinarijadu. Dvonedeljni program počeo je u subotu, 28. januara, dan posle Svetog Save, predstavljanjem Vinarijade na pijačnom trgu u Dolovu.

    Nastaviće se već u utorak 7. februara od 18 sati u dolovačkom Domu kulture, gde će biti održana tri predavanja iz oblasti vinogradarstva. Samo dan kasnije, 8. februara šestosatna promocija Vinarijade biće održana u Pančevu, a 11 do 17 sati na uglu ulica Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića biće degustacije i prodaje domaćih vina.

    Promocije kao promocije, ali Vinarijade u stvari nema bez takmičarskih vina. Prijem uzoraka za takmičenje biće u petak 10. februara u mesnoj kancelariji u Dolovu. Jedan uzorak su dve boce istog vina. Pa vinari samo napred! 

    Već u subotu 11. februara zabava je po celom Dolovu. Od 8 ujutru Dolovci goste dočekuju na pijačnom trgu gde će pored probanja i prodaje domaćih vina biti i besplatnog točenja. Za štrudle i kolače zaduženo je Udruženje žena „Dolovke“, a biće i etno postavke domaće radinosti i postavka etno opreme za preradu grožđa. 19. Dolovačka vinarijada počeće već od 9 sati. A u 10 tačno – takmičenje u brzom ispijanju špricera.

    U 11 sati besplata podela sadnica vinove loze. Od 12 do 15 časova obilazak podruma Udruženja Sveti Trifun, etno kuće kod Đorđa Stajića i obilazak vinograda Udruženja. Još u subotu od 9 do 15 sati u mesnoj zajednici biće primani uzorci mladog vina za takmičenje.

    A već posle 15 časova počeće se sa ocenjivanjem vina. Promocija će u 17 sati sa probanjem biti nastavljena u Domu kulture. Uz dolovački KUD „Banatski vez“ gosti večeri su i „Banatski kicoši“. Kruna vinske večeri je 19 sati kada se očekuje proglašenje pobednika. I to za belo, roze, crveno i desertno vino. Uslediće večera sa kulturno umetničkim programom.

    U utorak, 14. februara, baš na Svetog Trufuna, Dolovci ponovo slave. Od 8 do podneva promovisaće Vinarijadu i prodavati domaća vina pijačnom trgu u selu. U podne kreću u vinograd Udruženja „Sveti Trifun“ gde će uz prisustvo sveštenika simoblično orezivati vinograd. U 18 sati će biti otvarena izložbu slika u holu Osnovne škole, a već od 19 pa sve do pomoći u holu Osnovne škole u Dolovu biće završno veče 19. Vinarijade sa sve večerom. TADA će rezati slavski kolač, veseliti se uz Banatski vez uz svečano proglašavanje pobednika i dodelu priznanja. Proslava će biti nastavljena uz Banatske kicoše. Završno veče u Dolovu, 19. Vinarijade, u holu škole košta 1.500 dinara.

    Udruženje vinara i vinogradara „Sveti Trifun“ iz Dolova ove godine organizuje 19. po redu Vinarijadu. Dvonedeljni program počeo je u subotu, 28. januara, dan posle Svetog Save, predstavljanjem Vinarijade na pijačnom trgu u Dolovu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo